• DOLAR 35.377
  • EURO 36.579
  • ALTIN 3016.1
  • ...

Pandemi sürecinin can damarının tarım ve gıda olduğunu bu salgın hastalıkta gördüklerini belirten Öner, "Ama bunun değerini bilip de çiftçimize sahip olmamakta ülkeye zarar verir. Üreticimizi tarlada, köyde, tutacağız ki üreticimiz üretebilsin. Yoksa üretim durur dışarıya bağımlı oluruz. Daha sonrasında da yerli ve milli değerlerimiz olan bu can damarlarımıza daha çok sahip çıkmak ve yaygınlaştırmak gerekir, yoksa değerlerimizin hiçbir anlamı kalmaz." diye konuştu.

İlçede tekstil yatırımcılarının kalifiyeli elaman bulmadıklarından ötürü yatırım yapmaktan çekindiklerini ifade eden Öner, "Ziraat Odası olarak iş elbiseleri dikim atölyesi kurduk. Burada çiftçilerimizin iş elbisesi ihtiyacını kısmen karşılamak ve kalifiye eleman yetiştirmek amacı ile bir dikim atölyesi açtık. Bu pandemi sürecinde kursiyerlerimiz tarafından 35 bin maske imalatı yaparak çiftçi kardeşlerimize ve Gercüş halkına bedelsiz olarak dağıttık. Bu zor ve istikrarlı dönemlerde, bay ve bayan kursiyerleri açarak da iş istihdamı sağladık. Birçok projeli adımlar attığımız arıcılık fidan üretim, fide gıda işlemesi, bakliyat ve paketleme, ana arı üretimi, iş makineleri kullanma gibi kursiyerlerimiz ile yüzlerce eğitici ve öğretici kişi yetiştirdik." dedi.

Açıklamasının devamında Öner şunları söyledi: "Gercüş için ve çiftçilerimizin kalkınması için biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin taleplerini değerlendirmek üzere yaptığımız çalışmalarda birçok detayları burada paylaşmak istiyorum. İlçemizde kurduğumuz olan çiftçi eğitim merkezinin bölgemizin birçok ilinin de çiftçisinin bu eğitim merkezinden faydalanması için, çiftçi eğitim merkezinde konaklama imkânı olmadığı için, çevre illerde komşu illerdeki çiftçi kardeşlerimiz uzun süreli eğitimlerden faydalanamıyor. Bu çiftçi kardeşlerimizin uzun süreli ve sağlıklı eğitim alabilmeleri için yerleşkemizde 20 ile 30 yataklı konaklama yerinin yapılması için yetkililerimize sesleniyoruz. Gercüş ilçemizde orman ve hazine arazileri atıl durumda olduğundan arıcılık yapan çiftçilerin gün giderek azaldığını görüyoruz ve bunun önüne geçebilmek adına arıcılığı yaygınlaştırmak ve bal üretimini yüksek seviyelerini çıkarmak için 2018 yılında talep ettiğimiz bal ormanının bir an önce ilçemizin çiftçilerine açılması yönünde değerlendirilmesini talep ediyoruz."

Ilısu Barajı’nın ilçeye 16 kilometre uzaklıkta olduğunu, Gercüş’e sulama kanalının getirildiği takdirde ilçede bulunan 120-130 bin dönümlük ovanın suya kavuşacağını belirten Öner, suyla birlikte ortalama bin 500 kişilik iş istihdam alanının da sağlanacağını ve yaklaşık yıllık ülke ekonomisine 55-60 milyonluk ekonomik katkı sağlayacağını kaydetti.(İLKHA)