• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
EGM: 22 bin 217 kişiye cezai işlem uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Alınan tüm tedbirlere rağmen, trafik kural ve kısıtlamalarına karşı duyarlı olmayan sürücülerin; seyir halinde cep telefonu kullanmaya devam ettikleri, trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmaları nedeniyle tehlike ve uyarı işaretlerine bile çoğu zaman duyarsız kaldıkları, şerit izleme, takip mesafesi ve kavşak kurallarına uymamaları nedeniyle çok sayıda kazaya karıştıkları, Elektronik Denetim Sistemlerinin bulunmadığı ve trafik ekiplerinin bulunmadığı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yaptıkları ve ekseriyetle emniyet kemerlerini de takmadıkları gözlemlenmektedir." denildi.

Açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla 24-25 Haziran tarihinde sivil ve resmi ekiplerin katılımıyla “ihbarlı emniyet kemeri, cep telefonu ve kırmızı ışık” ihlallerine yönelik özel denetim gerçekleştirildiği kaydedildi.

Yapılan denetimlerde 100 bin 362 araç denetlendiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "6 bin 967 sürücüye emniyet kemeri kullanmamaktan, 7 bin 654 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 8 bin 182 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden dolayı işlem yapıldı. 688 araç trafikten men edildi. 41 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 22 bin 217 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir