• DOLAR 32.47
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2439.721
  • ...
Habersiz Abonelikten 45 TL Çıkış Ücreti İçin 4 TL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 



İSTANBUL - Son zamanlarda habergsm.com adlı bir site, cep telefonlarına \"45 TL karşılığında üye yapıldınız cayma hakkını kullanmak için mesaj atın\" sms`lerini atıyor. Haberi olmadan siteye olan tüketiciye aynı zamanda \"caymak için yolladığı sms için de tüketiciden 4 TL tahsil ediliyor.

 

Tamamen Haksız Bir Kazanç
İlginç olaya dikkat çeken Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hüseyin Sami Çaprak; \"Tüketici haberi olmadan bir siteye üye yapılmakta ve caymak için yolladığı sms için de 4 TL ödemektedir. Bu tamamen haksız bir kazançtır\" dedi. Av. Hüseyin Sami Çaprak, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: \"Son zamanlarda tüketicilerimizden gelen yoğun şikâyet üzerine yaptığımız araştırma da habergsm.com adlı sitenin tüketicilerimizin cep telefonlarına üye olmadıkları halde gönderdiği sms ile habergsm.com`a 45,00-TL karşılığında üye olduklarını ve caymak için mesaj yollamaları gerektiğini\" bildirdikleri gözlemlenmiştir.

 

GSM Firmaları Daha Dikkatli Davranmalı
Gsm şirketleri gönderilen mesaj akabinde abonelere \"Dikkate almayınız\" mesajı atmış ise de ortaya çıkan mağduriyeti önleyememiş, iptal için mesaj gönderenlerin 4 lirası haksız kazanç olarak birilerine aktarılmıştır. Ortaya çıkan durum göstermektedir ki haberleşme sektöründe mobil ödeme ve toplu sms alımı ile ilgili anlaşma yapan şirketlerin gsm firmalarınca iyi analiz edilmesi ve buna göre kendilerine sms satımı yapılması gerekmektedir.

 

Derhal Savcılığa Ve Ya Hakem Heyetlerine Başvurun
İlgili sitenin yaptığı bu dolandırıcılık neticesinde binlerce tüketicimiz mağdur edilmiş olup bu tür bir durumla karşılaşan tüketicimizin öncelikle savcılıklara müracaat ederek firmayı şikâyet etmeleri daha sonra da bulundukları yer hakem heyetine başvuruda bulunup hatlarından kesilen ücretlerin iadesini istemeleri gerekmektedir. Bu ve benzeri tüketici mağduriyetlerini önlemek için Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu`nun vakit geçirmeden ivedi olarak ağır yaptırımlar getirecek bir düzenlemeye gitmesi kaçınılmazdır\" dedi.
(Cumali Karakoç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir