• DOLAR 32.547
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2442.48
  • ...
Hintlilerin yaklaşık yarısı 5G'den endişeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pensilvanya'da merkezi bulunan şirket tarafından 0-13 Mart arasında 16.000 yetişkinin küresel yaklaşımlarını ortaya koymak için yapılan araştırmaya göre, Hintlilerin yaklaşık yüzde 44'ü 5G teknolojisinin hayatlarını olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. Buna karşılık Almanlar sağlık alanında aynı endişeye yüzde 25 oranında sahipler.

Yine aynı araştırmadan 1981-1996 yılı doğumluları kapsayan ve “Y kuşağı” da denilen neslin, 1946-1964 yılları arasında doğanları kapsayan “bebek patlaması” diye adlandırılan nesle oranla 5G ile ilgili daha fazla sağlık sorunu endişesi taşıdığı çıktı. Y nesli yüzde 28 oranında endişe dile getirirken, “bebek patlaması” nesli yüzde 13 oranında endişe beyanında bulundu.

5G'nin faydaları abartılıyor

İngiltere, Fransa, ABD, İsveç, Japonya, Hindistan, Çin, Almanya, Avusturya ve İsviçre'den katılımcıların yer aslığı araştırmada 5G'nin faydalarına dair genel algı da milletlere göre farklılıklar gösterdi. Katılımcıların küresel oranda yüzde 30'u bu teknolojinin faydalarının abartıldığını belirtirken, Çin ve Hindistan'da katılımcılar yüzde 75 oranla abartının haklı olduğunu ifade etti.

 5G teknolojisi 4G'den 10 kat daha hızlı bir hücresel iletişim teknolojisi ve internet işlem hızını saniyede 1 gigabitten 10 gigabite yükseltiyor. Bu durumun ekonomiye yansımalarını da araştıran çalışmada, yine katılımcılar yüzde 41 oranla ekonomiye olumlu etkileri olacağını söylerken, beşte bir oranında katılımcının ise 5G'nin ne olduğunu bilmedikleri anlaşıldı.

Çin ve Hindistan katılımcıları ekonomide 5G'den yana

Öte yandan Amerika'da katılımcıların yüzde 34'ü ekonomiyi olumlu yönde etkilemede potansiyele sahip derken, Çin'de aynı etki yüzde 81 oranında olumlu değerlendirildi. Amerikalıların yine sadece yüzde 25'i 5G'yi 4G üzerine önemli bir gelişme olarak görürken, Çin katılımcıları yüzde 77 ve Hindistan katılımcıları yüzde 75 oranında önemli bir ilerleme olarak gördü.

 
Ericsson tarafından yapılan bir başka araştırma ise 5G aboneliklerinin bu yıl sonu itibarıyla 190 milyona çıkacağını ve 2025 sonunda ise abonelik sayısının 2.8 milyara ulaşacağı tahminlerini paylaştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir