• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van Rahmet Eli 2012 faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2012 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Van Rahmet Eli Gıda Bankası başkanı Abdullah Yıldırım, kuruldukları günden bu yana fakirin umudu, hayırseverlerin bağış kapısı ve yardım gönüllülerinin huzur kaynağı olduklarını belirterek bereketli bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Sosyal yardımlaşmayı esas alan, muhtacın namerde muhtaç olmaması adına gayret gösterip toplumun kanayan yarası olan fakirlikle etkin bir mücadele sonucu ortaya çıktıklarını hatırlatan Yıldırım, kendilerine vazife olarak addettikleri yardım seferberliğini, İslami ve insani bir şuurla çalışarak bugünlere geldiklerini ifade etti.

Yıldırım, "Toplumsal ve bireysel sorunlara karşı oluşturulan birçok platforma üye olarak toplumun muzdarip olduğu maddi ve manevi hastalıklara karşı mücadelede hep var olmaya çalıştık. Yine bu süreçte dernek bünyesinde esnaf, hayırseverler ve gönüllülerin de katılımıyla düzenli, eğitici ve bilgilendirme seminerleri yapılmıştır" dedi.

2011 yılında Van`da meydana gelen depremleri hatırlatan Yıldırım, yaşanan depremler nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetinin daha da arttığını, ancak hayırsever Van halkının yardımları ve muhtaç ailelere ulaştırmak üzere yapılan bağışlar sayesinde bir nebze de olsa mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi.

2012 yılı itibari ile 4 bin 360 ailenin Rahmet Eli`ne müracaat ettiğini belirten Yıldırım, "3 bin 524 gıda paketi, 404 aileye giyim, 161 paket et yardımı, 402 adet çocuk bezi, 38 adet un çuvalı, 329 paket temizlik ürününü derneğimiz ve aracı kardeşlerimiz sayesinde dağıttık. Yapılan bu yardımların toplam tutarı ise; 332 bin 526 lira 88 TL`dir" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir