• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Batman Üniversitesi`ne 4 yıllık yeni bölümler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Kuyubaşı Üniversitesi ile ilgili bilgi vererek amaçlarının Batman Üniversitesi`ni Türkiye`deki en başarılı üniversitelerin arasına koymak olduğunu belirtti.

 

Rektör Uluçam, Kuyubaşı Kampüsünde bin 750 kişilik yemekhane, 8 bin 200 metrekare kapalı alana sahip kütüphane, 3 bin 850 metrekare kapalı alana sahip, 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu olduğunu söyledi.

 

Kuyubaşı Kampüsünde Rektörlük Hizmet Binası, Fen Edebiyat Fakültesi, Necat Nasıroğlu Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile 8 kilometrelik Üniversite yolunun tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Uluçam, birinci etap altyapı, kampüs karakol ve güvenlik binası, Hasankeyf Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Uluçam, Üniversite Camisinin ise temel atma aşamasına geldiğini vurguladı.

 

Merkezi kafeterya, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 100 daireli lojman 2. etap altyapı (enerji nakil hattı ve galeri sistemi) inşaatlarının ihaleye geçtiğini ve Ocak ayından itibaren işlere başlanacağını ifade eden Uluçam, Kuyubaşı Kampüsü`nde teraslanmış alanlara ise 5 bin adet ağaç dikileceğini söyledi.

 

İlk defa öğrenci alınacak bölümler
Uluçam, 2013-2014 akademik yılında 18 lisans bölümü ile 11 ön lisans programına ilk defa öğrencilerin alınacağını dile getirdi.

 

Yeni öğrenci alınacak bölümler ise, Fen-Edebiyat Fakültesi`nde: Arkeoloji Bölümü, Sanat Tarihi Bölümü, Türk Dili ve Edebiyat Bölümü ve Sosyoloji Bölümü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi`nde: Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü, İnşaat Mühendisliği Bölümü, Malzeme ve Metalürji Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü. Teknoloji Fakültesi`nde: İmalat Mühendisliği Anabilim Dalı, Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi`nde: İşletme Bölümü. Güzel Sanatlar Fakültesi`nde: Resim Bölümü ve Müzik Bölümü.

 

Yeni açılan 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu`nda: Hemşirelik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Yeni açılan 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu`nda: Spor Yöneticiliği Bölümü ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü. Meslek Yüksekokulu`nda: Bilgisayar Programcılığı Programı, Takı, Tasarım ve Kuyumculuk Programı, Giyim, Üretim Teknolojisi Programı, Mobilya Dekorasyon Programı ve İş Sağlığı ve İş Güvenliği Programı. Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu`nda: Fizyoterapi Programı, Optisyenlik Programı, Acil Tıp Teknikerliği Programı ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Programı.

 

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başında Kuyubaşı Kampüsü kullanılır hale getirilecek
Öğrenci durumu ile ilgili bilgi veren Uluçam, lisansüstü 165, lisans bin 322, önlisans 3 bin 698 toplamında ise 5 bin 185 öğrencinin olduğunu söyledi. Uluçam, yeni açılacak bölümlerle beraber 2013-2014 akademik yılında öğrenci sayısının 7 bin 600 olmasını hedeflediklerini kaydetti.

 

Üniversitede yaklaşık 636 personelin görev yaptığını belirten Uluçam, 2013 yılında Kuyubaşı Kampüsü`nün kütüphanesi için 17 bin adet eserin alınacağını ifade etti.

 

Hızla artan personel ve öğrenci sayısı karşısında mevcut Kampüsün yetersiz kaldığını vurgulayan Uluçam, 2013 yılı Mayıs ayından itibaren kısmen Kuyubaşı Kampüsü`ne taşınılacağını söyledi. Uluçam, 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başında ise yeni kampüsteki tüm tesislerin sürekli kullanılır hale getirileceğini kaydetti.

 

Batman Üniversitesi`ne 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu kendilerine verildiğini söyleyen Uluçam, \"Bize 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu verildi ve bu sene ara eleman yetiştirecek öğrenci alıyoruz. 2013-2014 yılında ilk defa iki bölümü ile Ebe Hemşirelik ve Beslenme ve Diyetetik Bölümünde hizmet vereceğiz. Bir de 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu`nun üç bölümü birden açılıyor. Bölümlerimiz bu sene eğitim ve öğretim yılında faaliyete geçecekler\" dedi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir