• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
`Bu Sevda Herkese Hayat Verecektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-İstanbul İlke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, Mevlid Kandili münasebeti sebebi ile düzenlediği program yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Programa konuşmacı olarak katılan Göktaş, rahmet ve merhamet ikliminin yaşandığı bugünlerde hayatlarını tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. "Hayatımızı Kur`an`a ve sünnete göre düzenlemeliyiz." diyen Göktaş, "Bize bin dört yüz kırk iki yıl önce inen Kur`an-ı Kerim`i doğru anlamak lazım doğru okumak lazım, yoksa kitaplıkta öylece duran ve okunmayan Kur`an`ın bize bir faydası olmayacaktır. Önemli olan bizim bu mesajı doğru bir şekilde anlamamız yani Rabbimizin bize gönderdiği gibi anlamamız lazım, birde Allah`ın istediği gibi hayatımıza geçirmemiz lazım. Rabbimiz bize şu müjdeyi veriyor kıyamet gününe kadar hak bir topluluk olacak bizler bu topluluğun içinde yer almak için mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.
 
HZ. PEYGAMBERİ(SAV) YAŞAMALIYIZ
Hz. Peygamberi anlamak ve tanımak için Kur`anı Kerim`in okunup anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Göktaş," `Allah Kur`an-ı Kerimde Peygamber (S.A.V) biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik` diye buyuruyor. Burayı iyi anlamamız lazım Peygamberin (S.A.V) alemlere rahmet oluşu basit bir olay değildir. Onun merhameti müşriklerin dillerine bile destandı, O`nun rahmetini hayvanlar bile hissetmişti. Şimdi biz bu rahmet oluşunu nasıl anlatmalıyız bu topluma, O`nun hayatını, bunu sadece anlatarak değil pratikte hayatımıza uygulayarak yaşamalı ve anlatmalıyız" şeklinde konuştu.
 
Göktaş, şöyle konuştu: "Bu bugün bu söylediklerimizi somut bir hale getirmek için kardeşlerimiz Peygamber Sevdalıları Hareketini yıllar önce başlattılar. Bu hareket Allah`ın izni ile sünneti seniyeyi yaşamak ve yaşatmak için yola çıktı. Bu hareket alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberin hayatını yaşayarak ispat edecekler inşallah, bu ciddi bir diriliş hareketidir rahmet hareketidir. Allah bu gücü bize verecektir bu sevda her yere hayat verecektir."
 
BU SEVDA DÜNYAYI SARACAKTIR
Avrupa`da İslam`ın hızla yayıldığını aktaran Göktaş "Allah Peygamber Sevdalıları ile bütün dünyayı çepeçevre kuşatacaktır insanlığa rahmeti merhameti, sevdayı, efendiliği yansıtacaktır. Bir gün gelecek İslam`ı yaşamayanlar şunları dile getirecektir: Biz bu sevdadan habersiz iken bize bu sevdayı Peygamber sevdalıları getirdi. Ben buna Avrupa`nın her yerinde şahit oldum, bir Cami`ye gittiğimde cemaat içerisinde otuz ayrı milletten Müslüman olmuş insanları gördüm. Gerçekten bu sevdanın artık sadece Türkiye`ye değil bütün Avrupa`ya ve dünyaya da bu sevdanın taşındığının bir kanıtıdır" diye konuştu.
 
Program Peygamber Efendimiz`e getirilen salavatı şerifeler ve yapılan ikramlar ile son buldu. (M.Erkan Yavuz-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir