• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
165 bin öğrenci yarıyıl tatiline girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Batman`da karnelerini alan 165 bin 265 öğrenci, 11 Şubat`a kadar tatil yapacak.

 

Batman Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli ve Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, Fatih İlköğretim Okulu`nda öğrencilere karnelerini vererek, öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundular.

 

Sabah saatlerinde karne heyecanıyla okullara giden veliler ve öğrencilerden kimi aldıkları karnelerle sevinirken kimi ise üzüldü. Karnesi kötü olan öğrenci velileri, çocuklarıyla birlikte yarıyıl tatilini değerlendireceklerini söylediler. Karnesi iyi olan öğrenci velileri ise, çocuklarıyla birlikte yarıyıl tatilini en güzel şekilde değerlendireceklerini kaydetti.

 

Karne alan öğrenci ve öğrenci velilerine seslenen Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini bugün karneleri vererek bitirdiklerini söyleyerek, \"Öğrencilerimiz tatilde bol bol dinlensinler, spor yapsınlar, eğlensinler ama hiçbir zaman kitap okumayı da unutmasınlar. Zaman oldukça mutlaka kitap okumalarını tavsiye ediyoruz. Öğrencilerimizi dinlenerek tekrar 2. Eğitim Öğretime yılında hazırlıklı ve enerjik olarak bekliyoruz. Ben tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum, velilerimize de saygılar diliyorum\" dedi.

 

Türkiye`de tatile giren yaklaşık 16 milyon öğrenci, 11 Şubat`ta başlayacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 14 Haziran 2013`te sona erecek. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir