• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Midyat`taki STK`lardan Milli Eğitim Müdürü`ne destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilciliği, Midyat Eğitim Yöneticileri Derneği, Aktif Eğitim-Sen Temsilciliği ve Aktif Öğretmenler Derneği; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri`nin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılması ve bir yıl kademe ilerleme cezası almasına tepki gösterdi.

Hükümet Konağı önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklamayı okuyan Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, \"Yıllardır eğitime hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri için Mardin İl Milli Eğitim Disiplin Kurulu`nun aldığı kararda belirtildiği gibi \"kamu yararını\" gözettiği için görevinden uzaklaştırılması, Midyat`ta bulunan öğretmen ve yöneticilerinin bununla ilgili attıkları yüzlerce imza ile bu kararın eğitimcilerin vicdanında kabul görmediğinin kanıtıdır\" dedi.

Eğitimin süreklilik ve huzur isteyen bir meslek olduğunu ifade eden Altay, \"Midyat, Mardin`in en huzurlu ve eğitim olarak ilimizin bütün yükünü çeken ilçesi olmasına rağmen sürekli olarak imzasız, gerçek olmayan kişiler adına yapılan şikâyetlerle eğitim çalışanları rahatsız edilmektedir. Midyat ilçesindeki eğitimciler olarak bu şekilde huzursuz edilmemiz, sağlıklı ve verimli bir eğitim ortamını bozmaktadır. Bu da ilçemizin ve ilimizin eğitimsel başarısını olumsuz etkilemektedir. Bu kirli niyet ve ellerin eğitim camiasının üzerinden çekilmesini istiyoruz. Bu tür yöntemlerle eğitimcilere dışarıdan yapılan müdahalelerin ilçemizin eğitim kalitesinde olumlu bir katkı sağlamayacağını düşünüyoruz. İlçenin eğitim sorunlarına vakıf olmuş ve bu sorunları çözmeye çalışan eğitim yöneticilerinin bu tür kararlarla yapılacak yer değişikliklerin hiçbir fayda getirmeyeceğini, tam aksine güzide ilçemiz Midyat`ın geleceği olan çocuklarımızın, eğitimine zarar verdiği kanaatindeyiz.\" değerlendirmesinde bulundu.

Yıllarını eğitime harcamış eğitimcilerin onurlarının rencide edilmesini doğru bulmadıklarını söyleyen Altay, verilecek kararların adalet, hak ve hakkaniyet çerçevesinde tecelli etmesini dilediklerini sözlerine ekledi.

Basın açıklaması ardından 60 kişilik grup, eylemlerini sona erdirdi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir