• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mersinli hafizeler taçlarını taktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin merkez Toroslar ilçe Müftülüğü bünyesinde faaliyet yürüten Arpaçsakarlar Kur`an Kursundan mezun olan 11 hafize, yapılan bir tören ile taçlarını taktılar.

 

Mersin İl Müftüsü Ali Melek, Toroslar İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, belediye temsilcilerinin katıldığı hafızlık programı, Mersin merkezde bulunan Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu programda, yer bulamayan katılımcılar hafızlık törenini sonuna kadar ayakta izlemek zorunda kaldılar.

 

Program Ali Osman Canatan Hoca`nın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında açılış konuşmasını yapmak üzere Mersin Toroslar İlçe müftüsü Mehmet Çabuk kürsüye davet edildi.

 

Konuşmasına katılımcıların Mevlid Kandili`ni tebrik ederek başlayan Müftü Çoban, \"Hafızları yetiştirip bugünlere getiren anne, baba, hocalarına ve Kur`an Kurslarının ayakta durması için yardımda bulunan Mersinli vatandaşlara teşekkür etti. Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü: \"Şuanda burada mezun olan 11 hafız bayan öğrencimiz var fakat şuanda Kur`an Kursunda mezun olmak üzere toplam 42 öğrenci mevcut. Toroslar`da göreve başladığımda toplam 18 Kur`an Kursu vardı. Fakat şuan 65 civarında Kur`an Kursumuz var. Kur`an-ı Kerim`i öğrenmek isteyen en az 12 vatandaşımız eğer Camii veyahut Kur`an Kursuna gelemiyor ise arzu ettiği yerde, başlatmış olduğumuz bir kampanya ile kendilerine Kur`an-ı Kerim dersi verilecektir. Yüce Kitabımızı okumak, anlayarak yaşamak, hayatımıza onu uygulamak hepimizin görevidir\" diye sözlerini tamamladı.

 

Mersin İl Müftüsü Ali Melek de, Kur`an-ı Kerim`den soran artık yeni bir kitap gelmeyeceğini, yeni bir din gelmeyeceğini ifade ederek, Kur`an`ın ışığının ve İslam`ın emirlerinin kıyamete kadar dünyayı aydınlatmaya devam edeceğini belirtti. Müftü Melek, \"Allah Kur`an`ın aydınlığında insanları buluştursun. Kur`an`ın nefesi ile insanları bir araya getirsin. Kur`an`ın gönüllerde vucut bulmasına, filizin ötesinde güç bulmasına ve insanlığa hidayet olsun İnşallah\" dualarıyla konuşmasına son verdi.

 

Bayan hafizelere taç takma merasiminin ardından, yapılan dua ile program son buldu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir