• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Diyarbakır basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: \"ÇOCUKLARIMIZI OYUN SALONLARI VE İNTERNET KAFELERDEN UZAK TUTMALIYIZ\"
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Cuma günü verilecek olan ilkyarı karnesi öncesi velilere önemli uyarılarda bulunarak, çocuklarını sadece notla değerlendirmemelerini ve oyun salonları ve internet kafelerden uzak tutmaları gerektiği uyarısında bulundu.


DİYARINSESİ: MİLYONLARCA AİLEYE HAYATİ UYARI!
Artık çocukların İlköğretim 1.sınıftan itibaren yarışa hazırlandığı, okuldan çok dershanelere gittiği , sosyal ve duygusal gelişimlerinin yetersiz olduğu, sadece akademik gelişimin bu kadar yüceltilmesinin nedeni nedir? Bu olayda kendi ruh durumunu kontrol altına alamayan, çocuğunu kendi kaygılarına kurban ve test eden veliler de masum değil.


ÖZGÜR HABER GAZETESİ: BİSMİL ÇİFTÇİSİ İFLAS Mağduru
Bismil ilçesinde ürettikleri toplam 32 milyon lira tutarındaki pamuğu teslim ettikleri fabrikanın sahibinin iflas etmesi nedeniyle, alacaklarına karşı çek veya senet almayan 200 çiftçi mağdur oldu.


HABER DİYARBAKIR: IRKÇI ZİHNİYET YENİ ANAYASA YAPAMAZ
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in Kürt milliyetçiliğini bana `ilericilik` ve `bağımsızcılık` diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz` söylemlerine Hür-Der sert tepki gösterdi.


DİYARBAKIRSÖZ: TARIM MASAYA YATIRILDI
Karacadağ Kalkınma Ajansı, sorumluluk alanına giren Diyarbakır ve Şanlıurfa`nın 10 yılını belirleyecek bölge planı çalışmaları için çalıştaylar düzenliyor.


YENİ YURT GAZETESİ: PEYGAMBERLER VE SAHABELER KENTİ EMITT FUARINDA
Bu yıl 17. si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), İstanbul Beylikdüzü TÜYAP`ta kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın en çok ilgi gören standlarından biri de Diyarbakır Standı oldu. Peygamberler ve Sahabeler Kenti, surları ve sinesinde barındırdığı bir çok tarihi ve turistik yapı ile adeta tarihin canlı tanığı olan bu kadim kentin standı, daha ilk günden ziyaretçi akınına uğradı..


DİYARBAKIR YENİGÜN: CHP`Lİ GÜLER`E TEPKİ YAĞDI
CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler`in \"Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz\" sözlerine Diyarbakır`daki sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. Bu tarz açıklamaların, barış sürecini sabote etmeye yönelik yapıldığını belirten sivil toplum örgütleri, milliyetçi duyguların kabartılmaya çalışıldığını vurguladı.


GAZETE DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`DA DA `ÖZGÜRLÜK İÇİN 10 MİLYON İMZA` KAMPANYASI
Memur-Sen tarafından Türkiye genelinde başlatılan `Özgürlük İçin 10 Milyon İmza` kampanyası doğrultusunda Diyarbakır`da Çocuk Hastalıkları Hastanesi imza standı açtı. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir