• DOLAR 32.433
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2398.69
  • ...
Sosyal depresyon
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ/DOĞRUHABER

Çünkü araştırmalar, sosyal medyayı daha az kullanan kişilerin genel olarak daha mutlu olduğunu gösteriyor. Hayata bakış açıları geniş ve ufukları daha açık oluyor.

Bir hafta boyunca Facebook, instagram, twitter gibi sözde sosyalleştiren ama aksine insanları yalnızlaştıran uygulamaları kullanmayan insanlar önemli ölçüde mutlu oluyorlar.

Araştırmacılara göre, sosyal medya gerçekliği algılamamızı bozuyor. Uzman Klinik Psikolog Mehmet Başkak, Danimarka’da Mutluluk Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan araştırmanın detayları hakkında şu bilgileri verdi: “Danimarkalı araştırmacılar, insanlardan herhangi bir fark yaratıp yaratmadığını görmek için bir hafta boyunca sosyal medya hesaplarını kullanmayı bırakmalarını istediler. Araştırmacılar, bin 95 Danimarkalı katılımcıyı iki gruba ayırdılar. Bir grup normal koşullarda Facebook'u kullanmaya devam ederken diğerleri sosyal paylaşım sitesini bir hafta boyunca kullanmayı bıraktı. Haftanın bitmesinden sonra, katılımcılardan "yaşam doyumlarını" 10 puan üzerinden değerlendirmeleri istendi. Daha sonra bu durum, çalışma başlamadan önce verdikleri puanla karşılaştırıldı. Araştırmacılar, Facebook kullanmaya devam eden grubun başlangıçta 7.67 puanı olduğunu tespit ettiler. Bu durum, hiçbir şeyin değişmediği bir sonraki haftada marjinal olarak 7.75'e yükseldi. Ancak siteyi terk eden grup için ortalama mutluluk derecesi 7.56'dan 8.12'ye yükseldi. Ayrıca, bu katılımcıların Facebook'ta kalanlara kıyasla daha kararlı ve hevesli olduklarını ve daha az endişeli, yalnız ve stresli oldukları görüldü.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir