• DOLAR 32.502
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2496.44
  • ...
Siirtliler Cuma ve vakit namazlarını camide kılmayı hasretle bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Salgın tehlikesi yüzünden Cuma namazını açık alanlarda kılmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle de çok hüzünlü ve kalplerinin kırık olduğunu ifade eden Siirtliler, çarşı, pazar, alışveriş merkezi ve kahvehanelerin "normalleşme" adı altında açıldığını hatırlatarak en kısa sürede camilerin de ibadete açılmasını istediler.

 

Açık alanlarda Cuma namazını kılmaya gelen vatandaşların hem sosyal mesafeye hem de temizlik kurallarına uyduklarının görüldüğünü belirten Musa Doğrusever, "Cuma namazını açık alanlarda kılacağımız 4'üncü hafta oldu. İnşallah bundan sonraki haftalarda Cuma namazını artık camilerimizde kılarız." dedi.

"Camilerde yaptığımız ibadetlerden aldığımız hazzı hiçbir yerde alamıyoruz"

Alışveriş merkezlerinin tamamı normalleşme sürecine girilmesi nedeniyle açıldığını hatırlatan Doğrusever, "Cuma namazına gelen kardeşlerimiz de sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ediyor. İnşallah bundan sonra camiler açılırsa hem sosyal mesafeye hem de temizlik kurallarına riayet edeceğiz. Camilerde yaptığımız ibadetlerden aldığımız hazzı hiçbir yerde alamıyoruz. İnşallah bundan sonra Cuma ve bütün vakit namazlarının camide kılınmasını istiyoruz. Camiler Kâbe'nin birer şubeleridirler. Yeryüzü Allah'ın bir mescididir, burada da namaz kıldığımızda inşallah aynı hayrı almış oluruz ama caminin atmosferi bambaşkadır. Bizler camilerimizi istiyoruz, camilerimizi çok özledik." diye konuştu.

"Allah'tan isteğimiz eski günlerde olduğu gibi cami cemaatine kavuşmak"

Uzun bir süredir Cuma namazlarının açık alanlarda kılındığını ve bunun zaruri bir durum olduğunu ifade eden Emekli öğretmen Nezir Tez, "Bizim Allah'tan isteğimiz bir an önce eski günlerde olduğu gibi cami cemaatine kavuşmak, saf tutup hep beraber kol kola namaz kılmayı arzuluyoruz. Camilerimizi, cemaatimizi özledik, camide ibadet etmeyi özledik. Allah bir daha camide namaz kılmayı nasip etsin. Burada cami atmosferini yakalamaya çalışıyoruz ama cami gibi olmuyor." şeklinde konuştu

"Artık camide namaz kılıp o teneffüsü solumak istiyoruz"

Camiye duyduğu özlemi anlatan Mustafa Veral ise duygularını şu şekilde aktardı:

Camideki teneffüs bizler için bambaşkadır. Artık cami teneffüsünü içimize almamız bizim için farz oldu. İnşallah Rabbimiz önümüzdeki haftalarda camide Cuma namazı kılmayı nasip eder. Önemli olan Cuma namazını kılabilmek ama camilerimizi çok özledik. Artık camide namaz kılıp o teneffüsü solumak istiyoruz. İnşallah çok kısa bir sürede camide namaz kılmak nasip olur.

"Camilerimizi çok özledik, bir an önce açılmalarını istiyoruz"

Camide namaz kılamadığı için büyük bir stres ve rahatsızlık duyduğunu ifade eden Mehmet Emin Doğrusever, "Açık alanlarda veya bir okulda namaz kılmak başka, camide namaz kılmak ise başkadır. Bir okulda namaz kılmak ile camide namaz kılmak arsında fark vardır. Camide namaz kılmak daha faziletlidir. Elimizden gelen bir şey yok, o kadar üzgün ve sıkıntılıyız ki kendimi nasıl ifade edebileceğimi bilemiyorum, çünkü camilerimizi çok özledik ve bir an önce açılmalarını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir