• DOLAR 32.542
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2456.413
  • ...
Batman Minibüsçüler Odası'nda "başkanlık seçiminde usulsüzlük" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Seçimde aday olan minibüsçü esnafından Muhammet Turan, usule aykırı şekilde seçim öncesinde bazı üyelerinin Batman Şoförler Cemiyeti'ne kaydedildiğini söyledi.

"Seçim öncesi haksızlığa mahal verecek bazı gelişmeler yaşandı"

Batman Minibüsçüler Odası Başkan Adayı Turan yaptığı açıklamada, "Batman Minibüsçüler Odası'nda seçim öncesi adaylığımızı belirtmiştik. Ancak pandemi süreci nedeniyle seçimler ertelendi ve önümüzdeki günlerde yeniden yapılması gündemde. Fakat seçim öncesi haksızlığa mahal verecek bazı gelişmeler yaşandı. Batman'da yüzlerce oto galeri esnafı odada kayıtlı iken, haberleri olmadan Batman Şoförler Odası'na üyelikleri yapıldı. Bu, usulsüz bir girişim olduğu gibi yüzlerce oto galeri esnafına da haksızlıktır." dedi.

"Yapılan işlemi hakkaniyete uygun olarak görmüyoruz"

Turan konuşmasının sonunda, "Oto galeri esnafı, yeniden masraf altına girecekleri gibi, kendi iradeleri olmadan yapılan girişimden rahatsız olmuşlardır. Zaten kendileri Minibüsçüler Odası'ndan ayrılmak istemedikleri gibi Şoförler Odası'na gitmeyi gereksiz görüyorlar. Bu insanların oy ve tercihlerini bildiklerinden, yapılan işlemi hakkaniyete uygun olarak görmüyoruz. Buradan Valilik Takdir Komisyonu ve ilgili kurumlara sesleniyoruz; lütfen bu haksızlığa seçim öncesi mahal vermeyin." diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir