• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...

MARDİN - Mardin Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, 25 Ocak Dünya Gümrük günü münasebeti ile bir mesaj yayımladı. Mesajında ülkelerin sınırlarının her geçen gün daha az hissedilir hale geldiğine dikkat çeken Gazan, \"Günümüzde mesafeleri kısaltan, her türlü ürünün dünyanın hemen her yerinde ve ulaşılabilir hale getiren uluslararası ticaretin vazgeçilmezi olan gümrükler ve bunun doğal sonucu olan sınır kapılarının önemi her geçen gün artarak ülkelerin aynası rolünü üstlenmektedir.\"dedi.

 

Gazan \"Bu anlamda Mardin ilimize mesafe olarak yakın olan Habur Sınır kapısının işlevliği bakımından yıllardır binlerce şoför esnafımız için ekmek kazanç kapısı olmuştur. Kara kapılarının iş yükü oranı olarak, istatistiklere baktığımızda Habur sınır kapısı bunun yüzde 38`ini karşılıyor. Habur Sınır Kapısı bu yönü ile ülkemizde bulunan birçok sınır kapısına bedeldir.

 

Gümrük günü vesilesi ile Kışın soğuk, yağmur çamur demeden, yazın sıcak demeden aktif olarak görev yapan Gümrük çalışanlarının, yurdun her yerinde hizmet veren memurların, tüm gümrük camiası çalışanlarının Dünya Gümrük Günü kutlu olsun\" ifadelerini kullandı. (Masum Erden-İLKHA)