• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
ŞUTSO Başkanı Peltek: ‘’İşsizlik sigortası prim artışına yeni çözüm bulunsun’’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peltek, “İşsizlik Sigortası Fonu işveren primlerinin iki katına çıkacağı” yönündeki haberlerin iş dünyasında tedirginlik ve üzüntü oluşturduğunu söyledi. Başkan Peltek, “Bu adım, işverenin yükünü ve işsizliği artıracaktır. İşsizlik Sigortası Fonu için yeni bir çözüm bulunmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bu dönemde işgücü maliyetinin arttırılmasının özellikle sanayicileri etkileyeceğinin altını çizen Peltek, ‘’Yaşanan Covid-19 süreci nedeniyle ekonomik anlamda, birçok durumun derinden değişime uğradığını, İşvereniyle emekçisiyle herkesin işine sahip çıktığı, kurumsal sürekliliği sağlamak adına özverili davrandığı bu dönemde işgücü maliyetlerinin arttırılması özellikle sanayicimizi etkileyecektir. Milletimizin refahı ve ülkemizin bekası için ayakta kalmaya çalışan ve böyle bir süreçte destek bekleyen işverenlerimizin, yüzde 3 olan İşsizlik Sigortası Fonu maliyetinin yüzde 6'ya çıkartılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu adım, işverenin yükünü ve işsizliği artıracaktır.” diye konuştu.

Yetkililerin üretime verilen desteklerin arttırılması gerektiğini vurgulayan Peltek, ‘’Hükümetin istihdamı artırmak için teşvik mekanizmalarını hayata geçirdiği bu dönemde, istihdam maliyetlerinin artırılması sanayimizi ve sanayicimizi zor duruma sokacaktır. İşsizlik Sigortası Fonu için yeni bir çözüm bulunmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve ekonomi kurmaylarından bu adımdan vazgeçilmesini, iş gücü maliyetlerinin düşürülmesini ve üretime olan desteklerin arttırılmasını tüm işverenler adına talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir