• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adıyaman`da Kandil programlarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Mevlid Kandili münasebetiyle tüm Müslümanlar bu gece cami ve STK`ların düzenlediği kandil programlarına akın etti. Camilerin harim bölümleri dolup taşarken STK`ların toplantı salonlarında adım atacak yer kalmadı.

Ulu camide gerçekleştirilen programda okunan mevlit cemaati duygulandırdı. Program, il Müftüsü Mehmet Emin Öztürkçü`nün yaptığı duanın ardından yapılan ikram ile program ile sona erdi.

Vahdet Der tarafından Mevlit Kandili münasebetiyle iki ayrı program düzenlendi. Bayanlara yönelik yapılan program saat 12:00`da Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hz. Muhammed`in hayatından kesitlerin anlatıldığı program, okunan Kürtçe mevlidi şerifin ardından yapılan dua ile program son buldu.

Erkeklere yönelik olarak düzenlenen program ise dernek binasında saat 19.30`da başladı. Dernek toplantı salonunda oturacak yer kalmayınca gelen vatandaşlar diğer odalarda oturdular. Program okunan Kuran-ı Kerim`in tilaveti ile başladı. Türkçe ve Kürtçe mevlitlerin okunduğu program, yapılan duanın ardından sonra katılımcılara verilen ikramla son buldu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir