• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Van Valiliği`nden `Konteynır kent` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Valiliğinden yapılan yazılı açılamada, yazılı ve görsel medyada yer alan `depremzede vatandaşlar konteynır kentlerden çıkarılıyor` yönündeki iddiaların asılsız olduğu belirtilerek, AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan tebligatlarda, TOKİ`den hak sahibi olmalarına karşın konutlarına taşınmayan ve ev kiralama imkanına sahip olmalarına rağmen konteynırda oturmaya devam eden memurların konteynırları boşaltmaları istendiği belirtildi.

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan iki büyük depremin ardından kurulan konteynır kentlerin sayısının Haziran 2012 tarihi itibariyle 31`e ulaştığı ifade edilen açıklamada, \"Deprem sonrası evleri ağır hasarlı ve yıkılan vatandaşlarımız için TOKİ tarafından yaptırılan konutlarının teslimine ise Kasım ayından itibaren başlanılmış olup, evlerine kavuşan vatandaşlarımızın konutlarına gitmeleri konusunda Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğümüz tarafından bilgilendirme yapılmıştır. Ancak deprem öncesi kirada olan ihtiyaç sahibi ve tapusu müşterek olan vatandaşlarımızın konteynır kentlerde kalmalarına müsaade edilmiştir.\"

 

\"İddialar asılsızdır sadece imkânı olanların konteynırları boşaltmaları gerekir\"
Açılamanın devamında ise \"Basın aracılığıyla kamuoyuna yansıyan haberlerde yer aldığı gibi ihtiyaç sahibi kiracılar, müşterek tapusu olanların konteynerlerde zorla çıkarıldığı iddiaları asılsızdır. AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan tebligatlarda, TOKİ`den hak sahibi olmalarına karşın konutlarına taşınmayan ve ev kiralama imkânına sahip olmalarına rağmen konteynırda oturmaya devam eden memurların konteynırları boşaltmaları istenmiştir\" denildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir