• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Siyonist işgal rejimi Hazret-i İbrahim Camisi'ni güvenlik kameralarıyla izleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazret-i İbrahim Camisi'nin Müdürü Şeyh Hıfzı Ebu Sinine, işgal güçlerinin bugün caminin avlusu, bahçesi, çatısı ve girişinde bulunan tüm güvenlik kameralarına yeni teller ve kablolar çekerek yenilediğini açıkladı.

Siyonist işgal rejiminin camiye gelen her Müslümanı, köşelerde ve her kapıda bulunan modern güvenlik kameraları aracılığıyla büyük bir dikkatle izlediğini belirten Ebu Sinine, siyonist işgalcilerin tüm bu adımlarının camiyi Yahudileştirmeye yönelik olduğunu gösterdiğini söyledi.

Öte yandan, Ebu Sinine, bunun aynı zamanda ibadet özgürlüğüne, tüm insan hakları ve uluslararası sözleşmelere karşı açık bir ihlal olduğunu da ifade etti.

El-Halil kentinde yer alan Hazret-i İbrahim Camisi, Mekke'deki Mescid-i Haram ile Medine'deki Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa'dan sonraki en kutsal 4'üncü cami sayılıyor.

Siyonist işgal rejiminin, 1967 yılından beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın el-Halil şehrinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazı sırasında Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı fanatik Yahudinin eyleminden sonra kapatılmıştı.

Cami yeniden açıldığında ise yarısından fazlası sinagoga dönüştürülmüş ve işgalci Yahudilere tahsis edilmiş şekilde 2'ye bölünmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir