• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da metruk bina alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez Çarşı Mahallesi 1. cadde bitişiğinde bulunan eski Toplum Sağlığı Merkezi Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Birimi binası, sahipsizlikten dolayı alkol ve madde bağımlılarının yuvası haline geldi.

Herhangi bir önlemin alınmadığı metruk binalarda yaşananlara tepki gösteren vatandaşlar, güvende olmadıklarını belirterek, binanın acilen yıkılmasını veya revize edilerek topluma faydalı bir kurum olarak açılmasını istedi.

Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı 1. Cadde girişi bitişiğinde bulunan ve her gün yaklaşık 100'lerce kişinin metruk binanın yanından geçmek zorunda kaldığını belirten mahalle esnafı ve yolda geçen vatandaşlar; alkol ve madde kullanıcıların mekânı haline gelen metruk binanın insanları tedirgin ettiğini belirtti.

Madde kullanıcıları tarafından tuvalet olarak da kullanılan bu alanlarda görünen alkol şişeleri, esrar kovaları ve her türlü çöp atıkları, bu alanların sahipsiz ve bakımsız bırakıldığını gözler önüne seriyor.

 

Metruk binanın madde bağımlısı ve esrarcıların meskeni hale geldiğini belirten Çarşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Şirin Eren, "Metruk hale gelen ve madde kullanıcıların merkezi haline gelen binanın eskiden Toplum Sağlığı Merkezi Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlaması Birimi olarak kullanılıyordu. Birkaç aydır bina boşaltıldı ve kullanılmıyor." dedi.

Mahalle muhtarı olarak metruk binalarda uyuşturucu kullanılmasıyla ilgili yetkili birimlere bilgi verdiklerini belirten Eren, "Metruk hale gelen binaya girenlerin haddi hesabı yok. Emniyet ekipleri sürekli devriye atıyor. Sağlık İl Müdürlüğüne bina için dilekçemizi verdik. Bize binanın ihale sürecinde olduğunu belirttiler. Bu çevrede olan bütün esnaf, bu durumdan çok şikâyetçi çünkü vatandaşlar korkudan buraya gelip alış veriş yapamıyor. En kısa sürede bina ile ilgili bir sonuca varılmasını talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Binanın boş kalması semtimize de zarar veriyor"

Boşalan binanın yerine esnaf için faydalı bir kurumun açılmasını isteyen Esnaf Selim Başaran, "Biz istiyoruz ki burası boş kalmasın. Metruk binanın yerine güzel ve faydalı bir kurum yapılmasını istiyoruz. Binanın boş kalması semtimize çok zarar veriyor. Önceden vatandaşların bu yolu çok sık kullanmalarından dolayı esnaf faydalanıyordu. Şu anda bu yolu kullanan insan sayısı çok az olduğundan esnaf perişan halde ve kiralarını bile çıkaramıyorlar." diye konuştu.

"Madde bağımlılarının meskeni haline geldi"

Esnaftan Metin İnançlı ise "Bu bina eskiden Ana Çocuk Sağlığı Ve Aile Planlaması Birimi binasıydı, gelen giden oluyordu çarşımıza çok faydası vardı. Binanın boşaltılası nedeniyle esrarcı ve madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Okula yakın olması nedeniyle de çocuklar için de tehlike arz ediyor. Esnaf olarak bu durumdan çok rahatsızız. Bir an önce bu metruk binaya bir önlem alınmasını istiyoruz." diyerek yetkililere seslendi.

"Boş bina yolgeçen hanına dönmüş durumda"

Bir an önce metruk binaya müdahale edilmesini vurgulayan Esnaf Abdülaziz Onat, "Metruk bina için acil bir önlemin alınmasını yetkililerden talep ediyoruz. Boş bina yolgeçen hanına dönmüş durumda, serserisi, soytarısı ve madde kullanıcıların meskeni hali gelmiş durumda. Okullara da yakın olması hasebiyle acil bir önlemin alınmasını veya acil bir şekilde değerlendirilmesini istiyoruz. Binanın bu durumu çevredeki esnafı olumsuz anlamda çok etkilediği gibi yoldan geçen insanları da çok rahatsız ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir