• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya’da genel asayiş uygulaması gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan Genel Asayiş Uygulamaları ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, bir yardımlaşma derneğinde kumar oynayan 4 şahsa, 4 bin 900 TL idari para cezasının uygulandığı, kumar parası olan 750 TL’nin geçici olarak muhafaza altına alındığı ve işletmeci hakkında yer ve imkân sağladığı gerekçesiyle adli işlem yapıldığı ifade edildi.

Bir inşaatta meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda, olayın şüphelisi A. G’nin yakalandığı ve çaldığı bir cep telefonu ve 140 TL’nin ele geçirildiği, başka bir hırsızlık olayı ile ilgili 3 şahsın yakalandığı ve sevk edildikleri adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın devamında, kesici aletle adam yaralama olayı şüphelisi bir şahsın suç aleti ile ele geçirildiği ve hakkında gerekli işlemlere başlandığı belirtildi.

Toplamda 21 suçtan kaydı bulunan ve cezaevinden izinli olarak çıkan bir şüphelinin bir miktar uyuşturucu ile birlikte yakalandığı belirtilen açıklamada, yaralama suçundan 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs ile ikamet kurşunlama olayının şüphelilerinden olan M. A. isimli şahsın kesici alet ve bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakalandığı ifadelerine yer verildi.

Mala zarar verme ve genel güvenliği tehlikeye sokma olayının şüphelileri 2 kişinin yakalandığı, bir şüphelinin tutuklandığı bir şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edilen açıklamada, 09 Haziran tarihinde Malatya’da meydana gelen ateşli silahla kasten yaralama olayının şüphelisi H. Ç. İsimli şahsın Erzincan’da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Başka bir ateşli silahla yaralama olayının şüphelisi olan Y. S. H. isimli şahsın olayda kullandığı bir adet 7.65 mm çapında tabanca ile bir diğer ateşli silahla yaralama olayı şüpheli şahsın olayda kullandığı ve çifte olarak tabir edilen tüfekle birlikte yakalandığı ve 3 adet çalıntı motosikletin bulunarak sahiplerine teslim edildiği, açıklamasında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, 4 adet ruhsatsız tabanca ve 20 adet mermi ve 3 adet ruhsatsız pompalı tüfeğin ele geçirildiği, 5 uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap, 9,64 gram narkotik madde ile 5 adet kesici aletin ele geçirildiği ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir