• DOLAR 32.45
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2439.955
  • ...
Mahalle sakinleri, çöplerin atıldığı dere Coronavirus’e davetiye çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da "Çılgın Proje" olarak tanıtılan ve her seçim döneminde ıslah edileceği söylenen Karakoyun Deresi, halkın sağlığını tehdit ediyor.

 

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından, 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra su verileceği, vatandaşların "kayık sefası" süreceği söylenen Karakoyun Deresi, yaymış olduğu pis kokularla mahalle sakinlerini rahatsız ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan peyzaj çalışmalarından sonra rutin olarak belirli aralıklarla temizlenen dere kısa sürede yine kirleniyor.

Afyon Akarçay, Eskişehir Porsuk ile Malatya’nın Kernek Çayı benzeri düşünülerek başlanan proje, Şanlıurfa’nın turizmine önemli katkı sağlaması öngörülüyordu. Ancak Şanlıurfa'da, her seçim döneminin vaatleri arasında yer alan proje, peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra kaderine terk edildi.

Derenin hastalık saçtığını belirten mahalle sakinlerinden Osman Akarslan, “Burası Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesi’dir. Bu mahallenin içinden Karakoyun Deresi geçiyor. Dere yılda en az 2-3 sefer temizleniyor. Dere temizlenmiyor değil ama mahallenin üst tarafında ‘eski sanayi’ denilen bir yer var. Oradan gelen pislikler bu dereye yayılıyor. Deredeki pislikler, halkın sağlığını tehlikeye atıyor. Bizde yetkililere sesleniyoruz, bu dereyi temizleyip farklı yöntemlerle düzeltilmesi lazımdır ya da bu pisliği buraya atmamaları için uzun bir tel çekebilirler. Bu durum için belediyenin bir şeyler yapması gerekir.” diye konuştu.

Derenin Coronavirus salgınına davetiye çıkardığını ileri süren Akarslan, şunları kaydetti:

“Haliliye Eski Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Büyükşehir Belediyesi, daha önce burada farklı projeler yapacaklarını söylediler ama neticede burada hiçbir şey yapılmadı. Yan tarafa park yapmışlar, halk orada oturuyor ama burada olan pisliği içine çekiyor. Temiz hava alacağına pis havayı alıyor. Halkın gerçekten sağlığı büyük bir tehlike altındadır. Örneğin burada sinek ve haşereler var. Burada yaşayanlar tehlike altında. Coronavirus hastalığı pislikten bulaşıyor. Burası da kirden geçilmiyor.     Vali Bey, Şanlıurfa’da vakaların çoğaldığını söyledi. Gerçekten vakalar çoğalıyor ama kaynağını söylemiyorlar. Virüsün ana kaynağı bu pisliklerden geliyor.” ifadelerini kullandı.

Peyzaj çalışmasından sonra derede bir şey yapılmadığını vurgulayan mahalle sakinlerinden Abdullah Çakır, çocukların kirletilen dereye girdiğini, mahalle sakinleri olarak rahatsız olduklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Okal, sorunlarının çözümü için yetkililere ulaşamadığını ifade ederek, “Karakoyun Deresi uzun zamandır bizi rahatsız ediyor. Bir türlü çözüm bulunamadı. Seçim zamanları sözde çözüm bulacaklardı ama bir türlü bulunamadı. Koku ve çöp bizi rahatsız ediyor. Coronavirus ile karşı karşıya olduğumuz bir süreçteyiz. Buranın daha temiz olması lazımken, eski halinde kalmış. Yetkililere bir türlü ulaşamıyoruz, zaten seçimden seçime geliyorlar burayı temizliyorlar. Sözde temiz su geçecek, güzel olacak ama bir türlü olmadı.” dedi.

Konu ile ilgili ulaştığımız Haliliye Belediyesi Basın İşleri Birimi, söz konusu derenin Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Basın İşleri Müdürlüğü ise, rutin olarak derenin temizliğinin yapıldığını belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir