• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Coronavirus'e yakalanan Türkiye vatandaşları Suudi Arabistan'da mahsur kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde mahsur kalan 30 Türkiye vatandaşı, ülkeye dönebilmek için yetkililerden acil yardım bekliyor.

Suudi Arabistan'ın Riyad kentine, Siirt ve Batmanlılardan oluşan 30 arkadaşı ile birlikte çalışmak için gittiğini belirten Davut Yıldız (41), 10 gündür kendisiyle birlikte 8 arkadaşının Coronavirus hastalığına yakalandığını ancak hiçbir hastanenin kendilerini kabul etmediğini söyledi.

 

Defalarca ambulans çağırmalarına rağmen bir sonuç alamadıkları için kendi imkânları ile hastaneye gittiklerini ama ne hastaneye yatışlarının verildiğini ne de herhangi bir ilaç tedavisinin uygulandığını belirten Yıldız, Suudi Arabistan'daki Türkiye Konsolosluk yetkililerinin de yardım taleplerini geri çevirdiğini kaydetti.

"Hangi hastaneye gittiysek bizleri kabul etmediler"

Coronavirus hastalığına yakalanan 8 arkadaşından 4'ünün durumunu kritik olduğunu belirten Yıldız şunları söyledi:

10 gün önce Coronavirus hastalığım başladı. Şu anda aynı evde kalan 4 arkadaşımın durumu kritik. Hangi hastaneye gittiysek bizleri kabul etmiyorlar. Ambulans çağırmamıza rağmen bizi gelip alan olmadı. Biz kendi imkânlarımızla hastaneye gitmek zorunda kaldık. Hastanenin yoğun olduğu gerekçesiyle hastaneye kabul edilmedik. Tekrar hastaneye gittiğimizde içeri dahi alınmadık. Herhangi bir ilaç tedavisi de verilmiyor. Evde kendi imkânlarımızla tedavi olmaya çalışıyoruz.

"Konsolosluk yetkileri yardım çağrımıza yanıt vermiyor"

Siirt ve Batmanlılardan oluşan 30 Türkiye vatandaşının Suudi Arabistan'da mahsur kaldığını belirten Yıldız, "Konsolosluk ile iletişime geçtik ama bir sonuç alamadık." dedi.

Konsolosluk yetkilerinin yardım çağrılarına yanıt vermediğini ifade eden Yıldız, "Yetkililer hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. Ailelerimiz bizleri arayıp neden gelmediğimizi soruyorlar ve bizim için oldukça endişe duyuyorlar. Bizimle kimse iletişime geçmedi. Kimi aradıysak boş. Şu an benimle beraber 4 ev arkadaşımın durumu kritik. Diğer arkadaşlarımız hasta olduğumuz için başka evde kalmak zorunda kaldılar. Yakınlarımız orada tahliye uçaklarının bulunduğunu ve neden gelemediğimizi soruyor ama Konsolosluk yetkileri bizlere yardımcı olmuyor ve bilgi vermiyorlar." diye konuştu.

Bir an önce ülkeye dönebilmeleri ve tedaviye başlanabilmesi için tahliye uçaklarının gönderilmesini isteyen Yıldız, "Buradan yetkililere sesleniyorum: 'Lütfen bizim sesimizi duyun!' Coronavirus salgınına 8 kişi yakalanmış durumda ama ilerleyen günlerde bu sayı daha da artacak ve mağduriyetimiz daha da büyüyecek." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir