• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

BATMAN - TÜMSİAD Şubesi Başkanı Nezir Yeşilyurt ile KOSGEB Batman İl Müdürü Evren Arıkan arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzalandı.

TÜMSİAD Şubesinde yapılan imza töreninde konuşan Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, \"TÜMSİAD olarak bölgemizdeki girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB`in de destekleriyle devam edip, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla derneğimizde uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek. Bu vesile ile Batman`da iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olmayı ve KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konusunda katkıda bulunmayı amaçlıyoruz\" dedi.

Yeşilyurt, eğitimlerin 4-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirterek, katılımcılardan herhangi bir ücretin alınmayacağını söyledi. Yeşilyurt, \"Katılımcı sayısı 60 olarak belirlenmiştir. Önümüzdeki hafta katılımcıları belirlemek adına derneğimizde seçmeler yapılacaktır\" ifadelerini kullandı.

KOSGEB Batman İl Müdürü Evren Arıkan ise, \"Güçlü bir iş fikrinin yanında sermayesi olan ve hedefine ulaşmak isteyip eğitim sonrası işini kuracak 60 girişimci adayımıza KOSGEB`in yeni girişimci desteği olan 30 bin TL geri ödemesiz ve 70 bin TL sıfır faizli geri ödemeli desteğini sunarak iş hayatına sağlam adımlarla atılmalarını hedefliyoruz\" dedi. (Salim Kavak - İLKHA)