• DOLAR 32.564
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2449.447
  • ...

Ana hatların kesildiğini bildiren mahalle sakinleri, ana hat üzerinde borcu olan aboneyle birlikte borçsuz abonelerin de elektriğinin kesildiğini ileri sürerek, borcu olmayan vatandaşları mağdur edildiğini kaydetti.

Borcu olan vatandaşlar için de daha önce bir ödeme takvimi belirlendiğini kaydeden mahalle sakinleri, bu takvim süresi bitmeden elektrik şirketinin haksız yere elektrik kesintisi yaptığını ileri sürdü.

Öte yandan elektrik şirketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Mardin'de 6 bin 173 tarımsal sulama abonesinin uzun yıllardır ödenmeyen ve bu nedenle birikmiş borcun mart 2020 itibarıyla 1 milyar 342 milyon liraya ulaştığını, uygulanan kolaylıklara rağmen elektrikleri kesilen abonelerden yıllardır karşılık alınmadığını belirtti.

Dağıtım hizmetini sürdürülemez noktaya getiren bu durum karşısında zorunlu olarak enerji kesintisi yapmak durumunda kalındığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Elektriği kesilen tarımsal sulama abonesi sayısı bin 500 civarındadır, bu rakam toplam tarımsal sulama abone sayımızın sadece yüzde 5'ine tekabül etmektedir ve bu aboneler borç rakamları nispeten büyük abonelerdir. Borçların ödendiği noktadan itibaren bu abonelerimize yeniden elektrik vermeye hazırız. Borçlarını ödemek isteyen abonelerimize, daha önce olduğu gibi bundan sonra da, gecikme cezası indirimi ve taksitlendirme gibi imkânlar sunulacaktır. Elektrik dağıtım faaliyetini bir kamu hizmeti olarak gördüğümüzün ve bunun sorumluluğuyla hareket ettiğimizin herkes tarafından bilinmesini isteriz. Ancak şu da unutulmamalıdır ki şirketimiz, elektriği belirlenen fiyatlar üzerinden piyasadan peşin satın alarak tüketiciye ulaştıran, tüketicisinden ise sattığı elektriğin ücretini uzun vadede tahsil eden bir serbest piyasa şirketidir. Şirketimizin sağladığı kolaylıkların uzun yıllara yayılan bir istismara dönüştüğü noktada, enerji arzını sürdürülebilir kılmak ve borçlarını düzenli ödeyen abonelerimizin hukukunu korumak adına gereken önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz.”