• DOLAR 32.579
  • EURO 35.323
  • ALTIN 2467.225
  • ...
​21'inci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 20 yıldır düzenlenen “Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali” nin 21'incisi Merkez Efendi Camii'nde Merkez Efendiyi Anma Gecesi ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

9 gün sürecek festivalde Yenikapı Mevlevihanesi, Balıklı Meryem Ana Rum Manastırı, Merkezefendi Kabristanı ve Külliyesi, Mimar Sinan’ın inşa ettiği asırlık hamam ve Topkapı surları gibi Zeytinburnu’nun tarihi ve mistik mekânlarının otobüslerle tanıtılacağı ücretsiz Kültür Gezileri düzenlenecek.

Ayrıca Şeyh Çelebi’nin eserlerini bestelediği tarihi mekânlarından biri olan Nağmedar’da sanatsevere kanun, ut ve kemane eşliğinde icra edilen Türk sanat ve tasavvuf müziği dinletisi yapılacak.

Sağlıklı yaşam üzerine seminer ve atölye çalışmaları yapılacak

19, 20 ve 21 Mayıs günleri Yenikapı Mevlevihanesi’nde Sağlık Tarihi ve Müzeciliği, akademisyenler tarafından çeşitli sempozyumlarla ele alınarak, sağlık konuları ve tıbbın gelişim serüveni, müzecilik tarihi üzerinden katılımcılara anlatılacak.

700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Türkiye’nin ilk Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde ise regresyon terapisi, doğal kozmetikleri nasıl kullanmalı, zehirli bitkiler, süt ürünlerinin muhafazası, doğal bitki özleri, hipnoz tedavisinde temel yaklaşımlar, süt reçeli yapımı, ilkyardım bitkileri, Alzheimer’dan korunma yöntemleri, şile bezinden taş baskılar, katlama çiçekler, bitkilerin sosyal hayatı, balm yapımı, doğal parfüm yapımı, konserve yiyecekler ve sağlıklı gıda, maserasyon tekniği, nakışlı çiçek kolyeler, ağrı tedavisi, filizlerle salatalar, peynir yapımı, tıbbi bitkilerin kullanımında iki ekol, ekolojik yapılar, hurma çikolatası yapımı, doğum destekçisi doula gibi konular üzerine uygulamalı seminerler düzenlenerek vatandaşlara sağlıklı yaşamın faydaları aktarılacak. Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde ayrıca çocuklar için kapı süsü yapımı, turşu kurma, mikado, topaç, dart, oyuncak ağaç, oyuncak at ve taşlardan tablo yapımı gibi atölyeler de düzenlenecek.

Yeni tip Coronavirus (Covid 19) salgını nedeniyle bu yıl online olarak düzenlenen festival süresince yapılacak olan tüm etkinlikler belediyenin sosyal hesaplarından canlı olarak yayınlanacak. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir