• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
Alın size kovboy hukuku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

ABD yönetimi adını Dünya Hukuk Tarihine kazımakta kararlı…

Trump imzaladığı kararname ile bunu başardı sayılır.

Olay şu: BM önderliğinde 2002 yılında kurulan Uluslararası ceza Mahkemesi savaş suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, soykırım suçları ve saldırı suçlarına bakan uluslararası bir mahkemedir ve bu mahkemede ABD askerlerinin Afganistan'daki "olası savaş suçlarını" soruşturmakta… 

Amerikan askerlerinin Afganistan’da hangi mel’anetleri işledikleri biliniyor fakat bunun uluslararası mahkemelere konu olması mühim olan.

İşte UCM ilk kez Amerikan askerlerine ve amirlerine dokunabilecek baz hamleler yapmıştı ki Trump önleyici tedbir olarak yeni bir kararname imzaladı.

Buna göre UCM yargıçları ABD aleyhine delillere ulaşırsa yaptırıma uğrayacak. Ayrıca AİLELERİ DAHİL bir daha Amerika’ya seyahat etmeleri mümkün olmayacak. Amerika'nın şakası yok zira  2017 yılında UCM Başsavcısı Fatou Bensouda, CIA’nın Afganistan'da savaş suçu işlemiş olabileceği iddiasını soruşturmak istemiş, Başsavcı Bensouda'nın ABD'ye giriş vizesi  iptal edilmişti

Dünyanın 5’ten hiç ama hiç büyük olmadığının delili bir kararname bu.

 Her ne kadar BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) yetkililerine yaptırım uygulanması yönündeki kararın ''endişe verici'' olduğunu söylese de bu sözlerin bir yaptırım gücü yok.

Trump bu sabah kovboy hukukunu devreye soktu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir