• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uçak seferleri başladı ancak bilet fiyatları cep yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Normalleşme" adımları çerçevesinde 1 Haziran tarihi itibariyle yurt içi seyahat kısıtlaması kaldırıldı.

Batman'da normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, uçak seferlerinin azlığı, bilet fiyatlarına olumsuz yönde yansıyor.

 

Uçak sefer sayısının az olmasından dolayı bilet fiyatlarının arttığına dikkat çeken Batman halkı ve seyahat acenteleri, yaşanan bu duruma tepki göstererek yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle bilet almakta güçlük geçtiklerini, çoğu zaman Diyarbakır Havalimanı'ndan uçuş yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Batmanlılar, bu durumdan dolayı da mağdur olduklarını söylediler.

Batman'dan sadece Ankara ve İstanbul'a uçak seferlerinin yapıldığını, bu yüzden başka illere (Antalya ve İzmir) uçakla seyahat edememenin sıkıntısını yaşadıklarını vurgulayan Batmanlılar, duruma tepki gösterdi.

"Salgın öncesi bilet fiyatları ile şu anki bilet fiyatları arasında fark çok fazla"

Covid-19 tedbirlerinden dolayı uçak seferlerinin mart ayından bu yana kısıtlandığını belirten seyahat acentesi yetkilisi Ferhat Gündem, "Uçak seferleri Türkiye geneli 1 Haziran'a kadar durdurulmuştu. Önceki fiyatlarla şu anki fiyatlar arasında bir artış mevcut. Önceki uçak biletlerinin tavan fiyatları 380 iken şu anda 520 liraya yükseldi." dedi.

"22 Haziran'dan sonra uçuşların normale dönmesini bekliyoruz"

1 Haziran itibari ile uçuşların kademeli olarak başladığını belirten Gündem, "Örneğin Batman'dan İstanbul'a 2 uçuşumuz varken, 1 ila 5 Haziran arasında bir sefere indirilmişti. Batman uçakları dolduğundan ve talebin de yüksek olmasından dolayı uçuşlarımız ikiye çıkarıldı. İnşallah 22 Haziran'dan sonra uçuşlarımızın normale dönmesini bekliyoruz. Batman-Ankara arasında önceleri günde bir uçuş yapılırken, şu anda haftada üç sefere indirildi. Bu kısıtlamada da 22 Haziran'da kalkacaktır. Özellikle İzmir ve Antalya seferlerine Batmanlılardan yoğun talep var. Batman'dan İzmir ve Antalya'ya direkt uçuşlar olmadığından, vatandaşları en yakın il olan Diyarbakır'a yönlendiriyoruz. Kısıtlamadan dolayı Batman'dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na günde bir uçak kalkardı, ancak şu anda pazar ve salı günleri hariç haftanın 5 gününde uçuş yapılmaktadır." bilgisini paylaştı.

"Tıpkı 90'lı yıllardaki gibi sadece varlıklı aileler ve zengin iş adamları uçak bileti alabiliyor"

Son olarak bilet fiyatlarındaki artışa değinen Gündem, "Tabi asgari ücretle ailesini geçindiren bir vatandaş için 520 lira olan bir uçak bileti çok yüksek bir rakam. Tıpkı 90'lı yıllardaki gibi sadece varlıklı aileler ve zengin iş adamları uçaklara binebilir hale geldi. Asgari ücretle geçimini sağlayan bir vatandaşa gidiş-dönüş bin liraya mal oluyor. Bu rakam da bir asgari ücretli için çok yüksek tabi. Kısıtlamalar tamamen kalktıktan sonra bir an önce uçak bilet fiyatlarının düşmesini biz de bekliyoruz." dedi.

"Uçak biletlerinde kampanyaların yapılmasını istiyoruz"

İstanbul'a yolculuk için otobüs yerine uçağa binmeyi tercih ettiğini söyleyen Rıza Özdemir, "Otobüs ve uçakların bilet fiyatlarını karşılaştırdığımda; uçak biletleri çok yüksek ama otobüs fiyatlarına göre bana daha cazip geldi. THY'nin Batman'daki uçak seferlerini arttırılmasını istiyoruz ve geçen senelerdeki gibi uçak biletlerinde kampanyalar yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlara biraz daha ekonomik fiyat seçeneklerinin sağlanması gerekir." diye belirtti.

"Batman'dan Antalya'ya direkt uçuşlar başlamalıdır"

Böbrek hastası olan Abdulkadir Almas, "Sürekli Antalya'ya kontrol için gitmem gerekiyor. Börek nakli hastasıyım, Antalya'ya uçak bileti almak için buraya geldim. Antalya'ya aktarmalı olduğunu söylediler. Batman'dan Antalya'ya aktarmalı gidiş-geliş bin 600 lira civarı tutuyor. Engelli indiriminden faydalanıyorum ama yine de fiyat çok yüksek geliyor. Üç yıldır Diyarbakır üzerinden gidip-geliyorum. Nâkili olduğumdan bu durum bizi mağdur ediyor. Pandemi sürecinden dolayı riskli durumda olduğum için gidip gelemiyorum. Batman'da benim gibi birçok böbrek nakli olan vatandaşlar var. Yetkililerden, Diyarbakır üzerinden değil de Batman'dan direkt Antalya'ya uçuş seferlerini başlatmalarını istiyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir