• DOLAR 34.252
  • EURO 37.665
  • ALTIN 2872.922
  • ...
Mevlit Kandilinde bir siyer kitabı okuyun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Mevlid Kandili münasebeti Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Kardeşliğe vesile olsun…
\"Efendimizin dünyayı şereflendirdiği Mevlit Kandili münasebetiyle, bütün Şırnaklı kardeşlerimin mübarek mevlit kandillerini tebrik ediyorum\" sözleriyle konuşmasına başlayan Müftü Kaplan; \"Bu kandilin barışa huzura kardeşliğe vesile olmasını cenabı haktan temenni ediyorum. Efendimizin dünyaya teşrifleriyle dünyamız yeniden hayat bulmuş, zifiri karanlıkların müneşiri olmuş. Kara kışlarımız bahara dönüşmüştür\" ifadelerini kullandı.

Prensipleri yaşantımız olsun…
\"Bizim efendimizi çok iyi tanımamız öğrenmemiz, O`nun güzel ahlakıyla ahlaklanmamız gerekiyor\" diyen İl Müftüsü Kaplan; \"Peygamber efendimiz gibi ibadet etmeliyiz. Namaz kılmalıyız oruç tutmalıyız Peygamber efendimiz gibi çocuklarımızı yetiştirip aile reisi olmalıyız. Peygamber efendimizin ahlakıyla ticaretimizi alışverişimizi, insanlar ile olan ilişkilerimizi düzenlemeliyiz. Peygamber efendimizin o güzel prensipleriyle komşuluklarımızı devam ettirmeliyiz. Hayatın her safhasında efendimizin o güzel ahlakına prensiplerine cenabı haktan getirdiği o ilahi mesajlara ihtiyacımız vardır.

O`nu (sav) tanımaya muhtacız
Bu vesileyle milyonlarca hatta milyarlarca müminin gönlünde sevgisi ebedileşen peygamberimizi daha fazla tanımaya ihtiyacımız var. Onun tanıdıkça insanlığımızdan haz alırız, Müslümanlığımızdan tat alırız\" şeklinde konuştu.

Bu gecede en güzel hediye: Bir siyer kitabı
Son olarak tavsiyelerde bulunan İl Müftüsü Abdullah Kaplan; \"Benim acizane tavsiyem bu kutlu gecede efendimizin doğum yılı münasebetiyle en güzel hediye olarak her ana baba her dost kendi dostuna ana baba kendi evlatlarına peygamber efendimizi anlatan bir siyer kitabını mutlaka hediye etsin. Böyle bir hakikaten güzelliği bu gece yaşayalım. Bence efendimizi anmanın zaten asıl anlamı onu anlamaktır. O`nun getirdiği ilahi mesajı hayatımıza uygulamaktır. Cenabı hak O`nun şefaatına cümlemizi nail eylesin. İnşallah\" dedi. (Emcet Yalçın, Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir