• DOLAR 34.24
  • EURO 37.556
  • ALTIN 2871.163
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

 

VAN OLAY GAZETESİ: \"Bu geceyi şükür ve ibadetle geçirelim\"
Mevlit Kandili münasebetiyle yaptığı açıklamada tüm Müslümanların kandilini kutlayan Diyarbakır`ın Bismil ilçe müftüsü Hanifi Ballı, bu gecenin şükür ve ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 

Sigaraya dikkat
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Selvi Aşker, Akciğer ve göğüs hastalıklarının en büyük sebeplerinin; bölgemizde sigara ve tandır yakma olduğunu belirterek, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

18 gündür köy yollarının açılmasını bekliyorlar
Ağrı`nın Doğubayazıt ilçesine Samanlı (Kuştiya) mezrasında 18 gündür köy yolu açılmak bilmiyor. Köylüler ev ihtiyaçlarını diğer köylerden temin etmeye çalışırken ölümden döndüler.

 

BÖLGE: Bayram oteli davası ertelendi
Van`da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazının altında kalan DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile 24 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması, Van 2`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Davanın tek sanığı olan otelin sahibi Tevfik Bayram`ın tutukluluğunun devamına karar veren Mahkeme Heyeti, duruşmayı 12 Mart`a erteledi.

 

GAZETE VAN: Ekmekteki kepek ve tuz oranı
Van Fırıncılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Osman Tuncil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çağrısı üzerine ekmekteki kepeğin arttırılarak tuz oranının düşürülmesi yönündeki uygulamanın bu kentte 4 ay önceden uygulamaya koyulduğunu ve bunu hayata ilk geçiren ilin ise Van olduğunu söyledi.

 

Van`da Arısu merkezli deprem
Van`da ardı ardına gelen 2 artçı deprem Vanlılarda artçılar yeniden mi başlıyor endişesi oluşturdu.

 

VAN HAVADİS: KCK davasına ara verildi
Bekir Kaya`nın da bulunduğu 10`u tutuklu 13 sanık, iddianameyi kabul etmediklerini gerekçe göstererek savunma yapmazken, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

 

PRESTİJ: İnci kefalleri emıtt`e uçtu!
Van Valiliği, yarın kapılarını 17`nci kez açacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`nda (EMITT); kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanında inci kefalini de tanıtacak.

 

Bu sorun çözülmeli!
Büyük bir sorun haline gelen şehir içindeki ahırlar ile ilgili Van Halk Sağlığı Müdürlüğü`ne 2009-2012 yılları arasında 97 şikayetin yapıldığı öğrenildi.

 

VAN SESİ: KCK davasında \"Sözde Kürt\" tartışması
Van`da, aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya`nın da bulunduğu 10`u tutuklu 13 sanığın yargılanmasına başlandı. Savunma öncesi söz alan Bekir Kaya, iddianamede Kürtlerin \"sözde millet\" olarak geçtiğini söylerken, iddia makamı savcı ise \"sözde örgüt\" ve \"bayrak\" kelimelerinin geçtiğini ancak \"sözde Kürt\" kelimesinin geçmediğini söyledi.

 

Öğretmenlere model uçak kursu
Türk Hava Kurumu (THK) Van Şube Başkanlığı, tarafından öğretmenlere model uçak eğitimi verildi.

 

WAN HABER: Bebeğini kaymakamlığa bıraktı, ardından geri istedi
Ağrı`nın Patnos ilçesinde bir kişi, eşinin normal doğuma zorlanması nedeniyle beyninde hasar oluştuğunu iddia ettiği bebeğini, hastane çalışanları hakkında soruşturmaya izin vermediğini öne sürdüğü Erciş Kaymakamı Barboros Baran`ın makamına bıraktı. Bir saat sonra pişman olan baba geri dönüp bebeği istedi.

 

Tarım öğretiminin 167. yıldönümü kutlandı
Tarımsal öğretimin başlamasının 167. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Van`da da kutlandı.

 

ŞEHRİVAN: Hakkari`de öğrenciler sınıflarına camdan giriyor
Batı`da yağan 3 santim karı manşetlerine taşıyan medya, Doğu`daki 3 metre karı görmezden geliyor.

 

TOKİ`ler kaderine terk edildi!
2011 yılında meydana gelen depremden 39 gün sonra temelleri atılan TOKİ konutları bir yıldan az sürede bitirildi ama ardından gelen sıkıntıların ardı arkası kesilmedi.

 

MEDYA VAN: \"Van`ın nüfusu 2.1 oranında arttı\"
Van İl Koordinasyon Kurulu 1`inci Dönem Toplantısı, Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı.

 

MERKÜR HABER: Van depreminde hayatını kaybeden gazeteci Cem Emir anıldı
Van`da, 9 Kasım tarihinde meydana gelen depremde Bayram Oteli enkazı altında kalarak yaşamını yitiren Doğan Haber Ajansı (DHA) Diyarbakır muhabiri Cem Emir, anıldı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir