• DOLAR 34.235
  • EURO 37.548
  • ALTIN 2885.833
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: 20 genç hafize taç giydi
Batman Necat Nasıroğlu Bölge Yatılı Kur`an Kursu ve Şevket Başak Camii kız Kur`an Kursunda okuyan 20 genç kız, düzenlenen törenle icazetlerini aldılar.

 

İnsanlık onun kurtarıcılığına muhtaçtır
Mevlid kandili nedeni ile açıklama yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İnsanlığın Peygamber Efendimizin tebliğ ettiği inanç sistemine ve O`nun kurtarıcılığına muhtaç olduğunu belirtti.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: SGK`dan emeklilere müjde!
Batman Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Sefa Tatlısu, Hükümetin çıkardığı yeni yasayla daha önce çalışan emeklilere kolaylık sağlandığını söyledi.

 

Batman`da ürolojide ilkler
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde Üroloji doktorları bölgede bir ilke daha imza attı. Laparaskopik nefrektomi (böbreğin kapalı yöntemle alınması ameliyatı) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: 5 yıl sonra ilk kızamık vakası
Batman`da en son 2008 yılında görülen kızamık vakasının bir süre önce Batman`a yerleşen Suriyeli mültecilerde yeniden tespit edilmesi, Tabipler Odası ve SES Şubesini harekete geçirdi.

 

`Başörtüsü ve Kürt sorunu çözülmeli`
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Batman Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, başörtüsü ve Kürt sorununun bir an önce çözülmesi gerektiği belirtildi.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ: Peygamberimizin gelişi cehalet asrından saadet asrına vesile oldu
Saadet Partisi Batman Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Kaya, tüm insanlık için en büyük nimet olan Peygamberimizin gönderilişinin zulmün, isyanların, ahlaki çöküşlerin olduğu cehalet asrından saadet asrına ulaşmaya vesile olduğunu söyledi.

 

`İnsanlık o`nun kurtarıcılığına muhtaçtır`
Mevlid kandili nedeni ile açıklama yapan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, İnsanlığın Peygamber Efendimizin tebliğ ettiği inanç sistemine ve O`nun kurtarıcılığına muhtaç olduğunu belirtti.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: Sis, sürücüleri zor duruma soktu
Dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle yer yer görüş mesafesi sıfıra kadar düştü. Sis nedeniyle sürücüler araç kullanmakta zorlandı.

 

Yaban hayvanlarına yemleme çalışması yapıldı
Orman ve Su İşleri Batman Şube Müdürlüğü tarafından bölge genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirmeleri için gerekli olan yemleme çalışması yapıldı.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: BATSO Erbil TSO ile kardeş oda oldu
Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO), Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzalayarak kardeş oda oldu.

 

SGK`dan emeklilere müjde!
Batman Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Sefa Tatlısu, Hükümetin çıkardığı yeni yasayla daha önce çalışan emeklilere kolaylık sağlandığını söyledi.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: Bölgede ürolojide ilkler
Batman Bölge Devlet Hastanesi`nde üroloji doktorları bölgede bir ilke daha imza attı. Laparaskopik nefrektomi (böbreğin kapalı yöntemle alınması ameliyatı) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Bölgede Dicle Üniversitesi dışında bu ameliyatın gerçekleştirildiği tek hastane olma özelliğini kazandı.

 

\"En hayırlı genç sorumluluğunu bilen gençtir\"
Sason-Der (Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği)`nin düzenlediği konferansta konuşan Yazar Maruf Özülkü, en hayırlı gencin sorumluluğunu bilen genç olduğunu belirtti.

 

BATMAN GAZETESİ: 20 kursiyere icazetleri verildi
Necat Nasıroğlu Bölge Yatılı Kur`an Kursu ile Şefket Başak Camisi kız Kur`an Kursunda okuyan 20 genç kız, düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

 

Yeni güzergâhta inceleme yapıldı
Antik kent Hasankeyf`te alternative gezi güzergâhlarının belirlenmesi için inceleme yapıldı. İl Kültür Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü, Kültür Bakanlığının kararıyla ziyarete kapatılan tarihi eser ve kültür varlıklarının düzenli bir şekilde yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılması amacıyla ortaklaşa çalışma başlattı.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: KOSGEB`den dolandırıcı uyarısı
KOSGEB, adını ve logosunu kullanarak KOBİ`leri dolandırmak isteyen kişiler hakkında, savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

 

20 genç kız taç giydi
Batman Necat Nasıroğlu Bölge Yatılı Kur`an Kursu ve Şefket Başak Camii kız Kur`an Kursunda okuyan 20 genç kız, düzenlenen törenle icazetlerini aldılar.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: Tarihi kentte süliet bozulmayacak!
Ilısu baraj gölü tehdidi altındaki tarihi ilçe Hasankeyf`te kale ile darphanenin sağlamlaştırma projesini üstlenen Es Proje Mühendislik Müşavirlik Şirketi yetkilisi Salih Bilgin Akman; \"Kalede jeofizik etüdler yapılacak. Henüz işin başındayız. Şu aşamada bir şey konuşmak erken ama çabamız tarihi kentin sülietinin bozulmamasıdır\" dedi.

 

Kızamık uyarısı!
Batman Tabip Odası ve SES Şubesi ortak basın açıklamasıyla yetkilileri ve vatandaşları kızamık salgını konusunda uyardı. Tabip Odası Genel Sekreteri Selahattin Oğuz; \"Mültecilerin sağlığa ulaşımlarının önündeki engeller kaldırılmalı\" dedi.

 

BATMAN GAP GAZETESİ: Emeklilere müjde!
Batman Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü Sefa Tatlısu, Hükümetin çıkardığı yeni yasayla daha önce çalışan emeklilere kolaylık sağlandığını söyledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir