Diyarbakır'da halk arasında oluşan rehavet Coronavirus vakalarında artışa neden oldu
1 Haziran itibarıyla hayata geçen kontrollü normalleşme süreci ile birlikte kent merkezinde birçok sokak ile ilçelerdeki bazı mahalle ve köyler karantina altına alındı.
11 Mart'ta başlayan pandemi sürecinde vaka sayısının azlığıyla gündeme gelen Diyarbakır'da, son bir haftada Coronavirus tanısı konulan hasta sayısının 300'ü geçtiği belirtildi.
İkinci dalga endişesi yaşanan kentte, iki pandemi hastanesinde klinik sayıları artırıldı, bire düşürülen klinik sayısı tekrar 5'e çıkarıldı.
İlçelerden gelen vakalarla birlikte yatak kapasitelerinin neredeyse dolduğu hastanelerde, yeni tanı konulanlar evlerinde izole ediliyor.
Diyarbakır genelinde Covid-19 ile mücadele kapsamında maske kullanımı ve mesafe konusunda istenilen düzeye ulaşılamadığından dolayı İl Hıfzıssıhha Kurulunca, 10 Haziran Çarşamba gününden itibaren sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı.
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu twitterden yaptığı açıklamada, "Değerli hemşerilerim, Diyarbakır genelinde maske kullanımı ve sosyal mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik. Bu nedenle toplum sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10 Haziran Çarşamba gününden itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkmak ve dolaşmak yasaklanmıştır." ifadelerine yer verdi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, İLKHA'ya normalleşme süreci ile ilgili değerlendirme ve uyarılarda bulundu.
Şenyiğit, "Son birkaç gündür kendi bölgemdeki, özellikle Diyarbakır'daki hasta oranlarıma baktığımda vaka sayısı yüzde 100 artmış görünüyor ve günde 50-60 hasta geliyor. Bu da beklenilmeyen bir tablodur. Bunun temel sebebi kurallara uymamaktır. Lütfen bu kurallara uyalım. Eğer bu kurallara uyulmazsa hastalık sayısında biraz daha artış olursa tekrar sokağa çıkma yasağı, karantinalar uygulanacaktır. Bu da büyük sıkıntılara neden olacaktır." ifadelerini kullandı.
(İLKHA)