• DOLAR 34.265
  • EURO 37.686
  • ALTIN 2911.814
  • ...
`Katil Fransa Mali`den Defol`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Fransa’nın Mali’ye gerçekleştirdiği saldırıyı dün İstanbul Fransa Başkonsolosluğu önünde yaptığı eylemle protesto etti. İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Lisesi’nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik Saadet Partisi üyesi grup, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. “Zalim Fransa Mali’den defol” pankartı ile beraber yürüyen grubun önünde, Fransa’nın Afrika’daki sömürgesini anlatan koltuk ve kanlı külçe altınlarla dolu olan taht omuzlarda taşındı. Yürüyüş sırasında, “Katil Fransa Afrika’dan defol”, “Kahrolsun Fransa emperyalizmi”, “NATO’ya hayır hemen şimdi D-8” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, “Misyonerler başaramadı, silahlarınız da başaramayacak”, “Emperyalist işgalciler hesap verecek”, “Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler dik çökmez” şeklinde dövizler taşındı.


ESMERER: EN ACI TARAF AFRİKA ÜLKELERİNİN FRANSA’YA DESTEĞİDİR

İstanbul Fransa Başkonsolosluğu’nun önüne gelindiğinde grup adına Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, basın açıklamasını okudu. Mali’nin Fransa’nın her türlü baskısını iliklerine kadar hissettiğini, sosyal, ekonomik ve siyasal açıdan sömürüldüğünü ifade eden Esmerer, Mali’nin 1884’ten 1960 yılına kadar Fransa’nın işgali altında kalması yetmezmiş gibi bağımsızlığını kazandıktan sonra da işbirlikçi hükümetler tarafından yine Fransız otoritesine bağlı bir süreç yaşadığını söyledi. Fransa’ya ABD, Almanya, Belçika ve İngiltere’nin de destek verdiğini hatırlatan Esmerer, “Bu sürecin en acı tarafı ise Batı Afrika Güçleri Birliği olan ECOWAS’a bağlı ülkeler olan Nijerya, Senegal, Togo, Nijer, Gana, Burkina Faso, Çad, Benin ve Gine’nin de Mali’ye Fransa’ya destek maksadıyla asker gönderme kararı almalarıdır. 51 yılda 26 askeri müdahale görmüş olan Mali’de Fransa’dan medet ummak celladına aman dilenmekten başka bir şey değildir. Kendileri de vahşi kapitalizmin esiri olmuş. Batılıların her türlü zulmüne maruz kalmış ECOWAS ülkelerinin, Mali’deki işgale vermiş oldukları destek, kara kıta Afrika’nın bu mantık ile hareket edildiği takdirde özgürlüğe olan özleminin daha uzun yıllar süreceğini gösteriyor” dedi.

FRANSA’NIN DERDİ MALİ’NİN MALIDIR

Fransa’nın Cezayir’de, Tunus’ta, Fas’ta, Ruanda’da ve daha nice mazlum coğrafyalarda yapmış olduğu katliamlarla sicili kan ile dolu olduğunu ifade eden Esmerer; “Fransa’nın bu zulmü durmalı ve Afrika bu zulüm girdabından çıkarılmalıdır. Gelinen süreç açık bir şekilde göstermektedir ki; Fransa’nın derdi Mali’nin malıdır” diye konuştu. Selman Esmerer açıklamanın ardından Fransa Başkonsolosluğu’nun önüne siyah çelenk bıraktı. Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir