• DOLAR 35.361
  • EURO 36.602
  • ALTIN 3021.68
  • ...
Güvenli üretimde ilk belgeler verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TSE uzmanları, sanayi işletmelerinin Covid-19 ile mücadelesine destek vermek için “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”nu hazırlamıştı. Sanayi kuruluşlarının salgın döneminde rehberi olan kılavuz geçtiğimiz ay kamuoyuna tanıtılmıştı. Kılavuzla firmalara yüksek maliyetler yüklenmezken, basit, etkili tedbirler alınması önerilmiş, salgın süresince firmaların belirtilen kurallara uyması istenmişti. Kurallara uyulması halinde; salgının üretime olan etkisinin azalarak yok olacağı, reel sektörün dayanıklılığının artacağı vurgulanmıştı.

İLK BELGELER VERİLDİ

Sanayicilere rehber olan kılavuz, firmalara salgınla mücadele ederken yol göstermekle kalmadı. Kılavuz, salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağladı. Güvenli üretim belgesi firmaların iç ve dış pazarlara ulaşmasında kolaylık ve avantaj sağlaması bekleniyor. Kılavuza göre denetimi tamamlanan firmalara güvenli üretim yaptığını gösteren “Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi” de verilmeye başlandı. Türkiye’nin güvenli üretimde ilk belgeleri Gaziantep, Konya, Bursa ve Malatya gibi şehirlere gitti.

GÜVENLİ ÜRETİME ÖZEL LOGO TASARLANDI

Salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağlayan güvenli üretim belgesinin tasarımı ve logosu belli oldu. Logo onaylandıktan sonra TSE uzmanları tarafından hazırlanan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu”na eklendi.  Güvenli üretim belgesini alan firmalar, logoyu ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanılabilecek.

“HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

İlk belgelerin verilmesini ve logoyu değerlendiren TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, “Türkiye, salgınla mücadele sonrasına; yani yeni normale odaklanmış durumda. Küresel boyuttaki bu salgının etkisinden en az hasarla sıyrılabilmek, hasarları telafi edebilmek, üstesinden gelebilmek için kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak hepimize önemli görevler düşüyor” dedi.

“GÜVENLİ ÜRETİM YAPANLAR PİYASANIN HAKİMİ OLACAK”

“Dün olduğu gibi yarın da TSE olarak sanayicilerin yanında olacağız” ifadesini kullanan Şahin, “Ülkemizin rekabet gücünü artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde ticaretini kolaylaştırmak ve toplumun yaşam düzeyini yükseltmek için; standardizasyon, uygunluk değerlendirme, deney ve kalibrasyon faaliyetlerini tarafsız, bağımsız, etkin ve güvenilir olarak yürüten TSE, salgınla mücadele ederken sadece yol göstermekle kalmadı. TSE, sanayicimiz için hazırlamış olduğu Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzunu güvenli üretimi gösteren logo ile taçlandırdı. Güvenli üretim artık tüm ekonomik faaliyetlerin merkezine yerleşecek.  Enstitümüz tarafından başlatılan bu belgelendirmenin kuruluşlarımıza uluslararası arenada büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Covid-19 Güvenli Üretim logosundan da anlaşılacağı üzere, TSE çatısı altında güvenli üretim yapan sanayicimiz piyasanın da hakimi olacak” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir