• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey ilçesine bağlı Bostancık Mahallesini (köy) ziyaret ederek çiftçinin hasat mutluluğuna ortak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, biçerdövere binerek çiftçilerin hasat sevincini birlikte yaşadı.

Üretimin artması ve ülke ekonomisinin gelişmesi için çiftçilere ve hayvan yetiştiricilerine destek sağladıklarını ifade eden Tahmazoğlu, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerin hasat sevincine ortak olduğu için mutlu olduğunu belirtti.

“Tarım, ülkelerin kalkınması için çok önemli bir unsur”

Şahinbey Belediyesi olarak dağıttıkları 6 bin ton gübrenin, 6 bin ton arpa ve buğday tohumunun hasat zamanın gelmesinin kendilerini oldukça mutlu ettiğini anımsatan Tahmazoğlu, “Ekinler boyumuza ulaştı ve mahsul çok iyi. Böylece çiftçimiz de biz de mutluyuz. Tarım sektörü çok önemli bir sektör. Pandemi sürecinde bir kez daha gördük ki tarım, ülkelerin kalkınması ve temel ihtiyaçların karşılanması için çok önemli bir unsur. Şimdiye kadar arpa-buğday tohumu, hayvan yemi, canlı hayvan desteği, zeytin ve fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdik. Bu yıl tarımsal desteklerimizi daha da arttıracağız. Hayvan yetiştiricileri için yem ve canlı hayvan desteği devam edecek. Arpa ve buğday tohumunun yanı sıra bu yıl mercimek ve nohut dağıtımı da gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

“Çiftçimize desteğimiz artarak devam edecek”

Çiftçiye olan desteklerin artarak devam edeceğini belirten Tahmazoğlu, “Çiftçimizin yanındayız ve onları destekliyoruz. Onların ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi noktasında da çalışmalarımız var. Gece-gündüz demeden çiftçimiz için ne yapabiliriz, bunun çalışması içerisindeyiz. Geçtiğimiz hafta da Tarım ve Orman Bakanlığımızı ziyaret ettik. Şehrimizin daha yeşil görünmesi ve yeşil alanların artması için ağaç dikimi, dağıtımı ve tarıma verilecek destekler noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Çiftçimize desteğimiz artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız