• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siirt'te vefat eden arkadaşları için sosyal medya üzerinden yüzlerce hatim indirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Taziye gurubuna büyük ilgi gösteren Işıktaş’ın arkadaşları 3-4 gün gibi kısa bir süre içinde arkadaşlarının ruhuna teslim edilmek üzere yüzlerce hatim, 3 bin Yasin ve binlerce salavat okudu.

Arkadaşları için indirdikleri hatim ve salavatları ruhuna teslim etmek amacıyla Işıktaş’ın mezarı başında bir araya gelen aile yakınları ve sevenleri Işıktaş’ın kişiliğini şu şekilde anlattı:

“İmanından ödün vermeyen, İslam’ı yaşantısında uygulayan bir Müslümandı”

Recep Işıktaş’ın sıkıntıları göğüsleyen, imanından ödün vermeyen, İslam’ı yaşantısında uygulayan bir Müslüman olduğunu ifade eden Molla Emin Tetik, kendisi tüccar olduğundan dolayı haram ve helale dikkat ederdi. Onun vefatı bizleri derinden üzdü.” ifadelerini kullandı.

Tetik, “Kardeşimiz Recep Işıktaş’ın ailesi ve sevenleri ile birlikte kabir ziyaretinde bulunduk. Pandemi nedeni ile taziye yapamadık. Bu nedenle bizler de sosyal medya üzerinden oluşturduğumuz gruplar vesilesiyle ağabeyimizin ruhuna okunmak üzere hatim ve cüz almak isteyenleri belirledik. Kardeşlerimiz sağ olsun 100’e yakın hatim ve 3 bin Yasin-Şerif okudular. Bu gün de hatim duasını teslim etmek amacıyla mezarı başına geldik. Recep ağabey bizim için çok değerli bir kardeşimizdi.” diye konuştu.

 

“Müslümanlar bir sıkıntı içinde olsa sıkıntı hemen yüzüne yansırdı”

Recep Işıktaş ile 30 seneden bu yana tanıştığını ve dava arkadaşı olduğunu dile getiren İbrahim Dündar, Peygamber Efendimizin hayatının onun için ölçü olduğunu belirtti.

Işıktaş’ın kendisi için çok değerli bir arkadaş olduğunu ifade eden Dündar, “Şuurlu ve sarsılmaz bir imana sahipti, insanların yüzüne bakar ve sürekli gülümserdi. Herkes buna şahittir ki o konuştuğu zaman Peygamber Efendimiz'den (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bahseder, bir ayet veya bir hadis anlatırdı. Bu asırda Peygamber Efendimize ne kadar ihtiyaç olduğunu, O'na dayanmayan kişinin kurtuluşa erişemeyeceğinden örnekler getirirdi. Peygamber Efendimizin hayatı onun için ölçüydü. Dünya Müslümanlarının derdi ile dertlenirdi, Müslümanlar bir sıkıntı içinde olsa sıkıntı hemen yüzüne yansırdı. Bütün imkânlarını İslam’ın ve inancının yolunda harcamaktan çekinmezdi. Çevresi onu, sürekli Peygamber Efendimizin hayatını anlattığı için methederlerdi. Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutardı.” şeklinde konuştu

 

Recep ağabeyin çocuklarla çocuk, gençlerle genç olan bir yapıya sahip olduğunu ifade Yakup Toprak, konuşurken gözyaşlarına hâkim olamadı.

Toprak, ”2 yıldır Merkez ilçe Başkanlığımızı yürütüyordu, başkanımızdan razıydık. İnşallah Allah’ta ondan razı olur. Dilinden zikir, elinden de teşbih düşmezdi. Pazartesi ve Perşembe günlerini oruçlu geçirirdi. Rabbim rahmet eylesin, sevenlerine de sabrı cemil ihsan etsin." dedi.

“Çocuğu yaşında olmama rağmen inancı nedeni ile bana ağabey diye hitap ederdi”

Bir arada olduklarında Işıktaş’ın huzur verdiğini ve Kur’an okuduğunda da çok rahatladığını ifade eden Salih Tetik, “O bizden, bizler de ondan dua talep ederdik.” diye konuştu

Tetik, “Recep Ağabey her gün partiye gelir bizleri ziyaret eder, bir eksiğimizin olup olmadığını sorardı. Son zamanlarda salgın nedeni ile partiyi kapatmak zorunda kalmıştık. Ramazan ayı süresince telefonla sürekli arayıp hatırımızı sorardı. Ben onun çocuğu yaşında olmama rağmen dava aşkı ve inancı nedeni ile bizlere, ‘Salih ağabey partideysen gelip Kur’an okuyacağım.’ derdi. Rabbim şahittir biz ondan çok razıydık. Vefat etiğinde de bir akrabam, ‘Sizin camiadan çok değerli birini kaybettiniz.’ dediğinde çok duygulandım ve ’Allah’a hamd olsun ki böylesi güzel bir camianın içindeyim' diye şükrettim. Allah ailesine sabrı cemil ihsan etsin. Şu anda hastane tedavi görüyorlar.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir