• DOLAR 34.268
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2915.204
  • ...
Batman`daki İmamlara madde bağımlılığı eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valiliğin onayı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde, Batman`da uyuşturucu madde kullanımının önüne geçebilmek amacı ile farklı kurumlardan uzman personellerinin katılımı ile kurulan "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu" çalışmalarına devam ediyor.
 
Komisyon üyeleri, İl Müftüsü Hasan Çağlar`ı ziyaret ederek Komisyonun kuruluş amacı, yaptığı çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Yapılan çalışmalar Komisyon tarafından hazırlanan afiş ve broşürler Müftü Hasan Çağlar`a sunuldu. Müftü Çağlar, söz konusu afiş ve broşürlerin bilgilendirme amaçlı olarak camilere asılmasının faydalı olacağını dile getirdi.
Müftü Çağlar, madde bağımlılığı konusunun kendilerince çok önemsendiğini, bu konuda sık sık vaaz ve hutbelerin verildiğini söyledi.
 
Yapılan ziyarette madde bağımlılığı konusunda, Komisyon ve Müftülük olarak ortak çalışmaların yapılması gerektiği, mücadelenin tüm halka nüfuzu için imamların vazgeçilmez unsur olduğu, bunun için öncelikle Batman`daki tüm İmam ve Kur`an Kursu eğiticilerinin madde bağımlılığı ve zararları konusunda eğitim almaları kararlaştırıldığı kaydedildi.
(Salim Kavak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir