• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İran: Takasa hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Musevi, Amerikan vatandaşı tutuklu Michael White'ın serbest bırakılmasının ardından İran'la görüşmeye hazır olduğunu iddia eden Trump'ın iddialarına işaret ederek, “ABD'nin iç sorunları İran için önemli değil. İran için önemli olan ABD hükümetlerinin eylemleridir. Ne yazık ki, son yıllarda ve hatta geçmişte, İran halkının ve hükümetinin güvenini kazanacak hiçbir eylem görmedik’ ifadesini kullandı.

Musevi, diplomasi kanallarının İran vatandaşlarının serbest bırakılması için her türlü çabayı gösterdiğinin altını çizerek, “İsviçre hükümetinin yardımıyla bu mahkûm takasları gerçekleşti, bu yüzden İsviçre hükümetine yardımları için teşekkür etmem gerekiyor. Onlar bu konudaki müzakerelerden sorumludurlar, aksi takdirde İran ile ABD arasında doğrudan müzakere yapılmamıştır.

İsviçre hükümeti aracılığıyla yapılan görüşmeler ve istişarelerle mahkumların serbest bırakıldığını bildiren Musevi, “Mahkûm takası olasılığı varsa ve bu hazırlık hala diğer tarafta bulunur ise, ABD'de hapsedilen geri kalan kişilerin de serbest bırakılıp ülkeye geri getirilmesine hazırız” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir