• DOLAR 34.658
  • EURO 36.359
  • ALTIN 2932.686
  • ...
Hamas, Batı Şeria ve Ürdün Vadisi'nin "ilhak" planına karşı 4 stratejik hamleyi duyurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonistlerin 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan “6 Gün Savaşı”nın 53. yıldönümü münasebetiyle konuşan Hamas Lideri Heniyye önemli açıklamalarda bulundu.

Siyonistlerin işgaline son verilebilmesi için dört stratejik adımın duyurulduğu açıklamada, Oslo Anlaşması’ndan çekilmenin birinci strateji olduğunu belirten Heniyye, “Söz konusu anlaşma, Filistin ulusal projesini baltaladı. Vatanı kurtarma girişimi olan ulusal proje, insani bir projeye evrildi.” dedi.

İlk sırada silahlı direniş olacak şekilde siyonist işgalcilere karşı her alanda mücadele etmenin ikinci strateji olduğunu söyleyen Heniyye açıklamasında, “Dünyadaki özgürlük hareketleri, bağımsızlığın ancak silahlı mücadeleyle mümkün olabileceğini ortaya koydu. Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması manasına gelen "Nekbe" ve Filistin topraklarının işgali anlamında kullanılan "Nekse”nin üzerinden yıllar geçmesine rağmen bir asırdan fazla süredir Filistinliler, kararlılıklarından ödün vermediler.” ifadelerine yer verdi.

Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye sözlerine şöyle devam etti:

“Üçüncü strateji, Filisin Kurtuluş Örgütü’nün yeniden yapılandırılmasıdır.  Örgütün başına ise Filistin halkının beklentilerini gözeten bir kadro getirilmelidir. Şu an devleti yöneten Kurtuluş Örgütü, adeta işlevini yitirmiş durumdadır. Bu şekilde olduğu sürece örgütün yapısının sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değildir. Yönetimdeki örgüte karşı alternatif bir yapıdan bahsetmiyorum. Filisin Kurtuluş Örgütü’nün, Filistin halkının tek meşru temsilcisi olduğu dayatmasını kabul etmiyoruz.

“Yüzyılın Anlaşması” tehdidiyle, bölgemiz, siyonist işgalcilerin lehine olacak şekilde yeniden yapılandırılmaya çalışılıyor. Ortadoğu, siyonist işgalciler ile ABD’nin ortak projesinin egemenliği ve kontrolüne bırakılmak isteniyor. Bunlara karşı dördüncü strateji kapsamında, ümetimizi, aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakarak Kudüs’ü birlikte müdafaa etmeye çağırıyoruz.”

Filistinliler, siyonistlerin 14 Mayıs 1948'de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı "Nekbe" (Büyük Felaket) olarak anıyor.

Siyonistlerin 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan "6 Gün Savaşı"nın başladığı 5 Haziran ise "Nekse" (Toprak Kaybetme Günü) adıyla anılıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir