• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
OYUN İÇİNDE OYUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ/DOĞRUHABER

Gençler ve çocuklar genellikle vakitlerinin çoğunu oyunlarda ve sosyal platformlarda harcamakta (tabi ne kadar sosyal orası ayrı bir tartışma konusu) Peki bu mecralarda geçen vakitlerde zihinler ne kadar içerikteki olayları algılayabiliyor ve verilen mesajı zihin altına alıp onu nasıl yorumluyor? İleride düşünce yapısına etki ediyor mu? Diye düşünmeden edemiyor insan, evet elbette ki etki ediyor çünkü zihin altına işlenenler düşüncelerimize ve ileride hayat görüşümüze etki etmektedir. Konuyu fazla uzatmadan direk meseleye gireceğim. Bildiğiniz üzere kaç gündür bazı platformlarda dönen bir oyun aslında oyun değil öncelikle gençleri oyuna iyice alıştırdıktan sonra getirilen güncelleme. Dünyaca ünlü PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) yani bilindiği adıyla ‘papçi’nin getirdiği güncelleme ilkel kabilelerin putlarına benzeyen sembollere tapınma ve bunun sonucunda ise çok fazla silah ve avantaj sağlaması. Putun yanına gidip "tapın" seçeneğini uyguladıktan sonra oyuncular çeşitli hareketlerle puta tapınıyor. Oyuncular ise puta tapma sonrası verilen 'itemlerin' büyük avantaj sağladığını ve bu yüzden "putlara tapmanın oyunu kazanmak için neredeyse zorunlu olduğunu" belirtiyor. Yani önce gençleri bağımlı hale getiriyor sonrasında zihin altlarına vermek istedikleri mesajı oyuna kolaylık diye düşünce yapılarına ömür boyu etki edecek saçmalıklar yerleştiriyor. Gelen tepkiler üzerine sosyal medyada tanınan isimlere reklam verip imaj düzeltmek isteyen oyuna ise birçok duyarlı kişinin reddettiğini öğrendik kendilerine para için bu rezalete alet olmadıklarından ötürü teşekkür ediyorum.

PEKİ YA BAŞKA OYUNLAR?

Elbette ki oyunların birçoğunda zihin altına vermek istedikleri kirli düşünceler mevcut olmakla beraber bizzat İslam düşmanı unsurların da olduğu çok fazla oyunlar var, bunlara da kısaca değinip size sorumu sorduktan sonra yazıyı sonlandıracağım.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan "Oyunlarda İslamofobi" kitapçığında, her gün milyonlarca kişi tarafından oynanan dijital oyunlardaki İslam karşıtı ses, görsel ve karakterle vurgu yapılırken, söz konusu oyunların en popüler olanları hakkında bazı bilgiler yer alıyor.

 

COUNTER STRIKE: Dünyaca ünlü asker terörist çatışmasına dayalı keskin nişancı oyunu Counter Strike'da teröristler yaralanırken ya da ölürken 'Allahu Ekber' ve 'La ilahe illallah' çığlıkları atıyordu. İslam dünyasının yoğun tepkisi üzerine oyun kurucular tarafından oyuna güncelleme getirilerek ses efektleri oyundan çıkarıldı.

DEVIL MAY CRY 3/DANTE’S AWAKENING: Dünyaca ünlü Third Person'ın 3. nesli oyununda da; Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin kapısı şeytan kulesine girişin sembolü olarak kullanılıyor.

 

RESIDENT EVIL: Milyonlarca kullanıcısı olan oyunda Hz. Muhammed'in (S.A.V.) mezarının kapısı, düşmanların ordular halinde geldiği kötülüğün kaos ortamının kaynağı olarak lanse ediliyor. Mescid-i Nebevi'nin kapısının üzerinde İlluminati sembolü yerleştirilirken, oyunun kütüphanede geçen kısmında ise tüm kitaplar raflardayken sadece Kur'an-ı Kerim yerde gösteriliyor.

 

CALL OF DUTY: Seri bazlı düşünüldüğünde, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyun serisi haline gelen Call Of Duty'de harabe bir evin tuvaletinde, kirli bir klozetin tam üstünde hadis-i şerif ile bezeli olan bir çerçeve asılı olduğu tespit edildi. Oyun firmasına giden şikayetler üzerine kaldırılan görsel yerine siyah renk bir çerçeve konuldu.

AYO DANCE: Oyunda Dj 5.000.000 puan kazandığında Kuran-ı Kerim'in üzerinde şarkı söyleyip dans ediyor.

 

HITMAN: DNA'sı ile oynanmış bir asker oyun senaryosuna göre düşmanları öldürmeye ve görevleri yerine getirmeye uğraşır. Türkiye'de de yılın en iyiler arasında yer alan oyunda, İslam'a hakaret eden görseller kullanıldı.

SERIOUS SAM: Dünyayı canavarlardan koruma üzerine kurulu oyunda yaratıklar, Hz. Ali'nin kabrinden türemektedir. Bu sebeple ağır silahlarla Hz. Ali'nin kabrine saldırı içeren bir oyundur.

CLIVE BARKERS UNDYING: Oyunda ilerleyen bölümlerin birinde ana karakter şeytanın saldırısına uğramaktadır. Şeytan, sabit konumda bu saldırıları gerçekleştirirken ayetlerden birinin üzerinde durmaktadır.

ZACK & WIKI: Oyunda kötülük sembolü düşmanlar ölürken 'Allahu Ekber' sesi çıkarıyor.

MUSLIM MASSACRE: Oyun çarşaflı kadınlar ve sakallı adamları öldürme üzerine kuruludur. Oyun sonunda Hz. Muhammed'in(S.A.V) öldürülmesi isteniyor.

BOMB GAZZE: Gazze'yi bombalayıp, çarşaflı kadınları ve cübbeli erkekleri öldürme üzerine kurulu bir oyundur.

MINARETT ATTACK: Oyunda dağların hemen önünde kiliseleriyle sakin bir İsviçre şehri vardır. Ancak 'başlat' komutunu verir vermez yerden şehri işgal edecek biçimde minareler yükselmektedir. Oyuncu ne kadar minare ya da müezzin vurursa o kadar puan almaktadır. Vurulamayan müezzinler, oyunu kaybetmiş olmanın bir getirisi olarak durmadan ezan okumaktadırlar. Bunlar oyunlardan bazıları ve gençlik bu oyunlarla yetişiyor zihinleri bu tür zihinaltı olaylarla İslam’a karşı dolduruluyor.

Şimdi soruyorum anne ve babalara, çocuklarının oyun oynamalarından yakınmaktan başka ne gibi önlemler almaktasınız lütfen önce kendinizi sorgulayınız? Gençlere soruyorum, bir şey olmaz biz onları almıyoruz sadece oyun oynuyoruz diyerekten zihninizi kirletmeye hala devam mı edeceksiniz?

Gençlere sesleniyorum, uğraşın, öğrenin, temiz oyunlar yapın geleceğiniz temiz nesillerle dolsun.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir