• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
İşgalci Siyonistler, şehit ettiği zihinsel engelli Filistinlinin taziye çadırına saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

insanlıktan nasibini almamış Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, başlattığı geniş çaplı operasyonla şehit İyad Hallak'ın ailesinin evine ve ziyaretçiler için kurulan taziye çadırına baskın düzenledi.

Yapılan taziye evi baskını ile de yetinmeyen işgalci Siyonistler, Filistinli gençleri hedef alarak bölgede saatlerce arama çalışmaları yürüttü ve alıkoymalar gerçekleştirdi.

Siyonist işgal rejimi tarafından alıkonulan gençler arasında şehid Hallak'ın komşularından Asım Tutah'ında olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin öncülerinden Fanatik Yahudi Yehuda Glick adlı Fanatik işglaci Yahudi, şehid Hallak için kurulan taziye çadırına baskın girişiminde bulunduğu sırada Kudüslü gençler tarafından yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Zihinsel engelli İyad Hayri Hallak (32), 30 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı Kudüs'ün "Eski Şehir" bölgesinde bulunan el-Esbat Kapısı'nda Siyonist işgal sözde polisince açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti.

Tabanca taşıdığı şüphesiyle 'dur' ihtarına uymadığı ve kaçtığı iddiasıyla şehit edilen Hallak'ın üzerinden her hangi bir silah da çıkmamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir