• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...

BATMAN - Batman Sanayi ve Ticaret Odası (BATSO), Irak Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği protokolü imzalayarak kardeş oda oldu.

DİKA gezisi kapsamında BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, Batmanlı işadamları Haşim Gündem, Masum Gümüşay, Subat Günaydın, Şehmus Özoğul, Ali Doğu, ve BATSO Meclis Üyesi Nihat İpekyüz ile birlikte gittiği Irak Kürdistan Bölgesi, Duhok, Erbil ve Süleymaniye çalışma ziyareti ve işbirliği kapsamında Erbil Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Dara Jalıl Al-Kayat ile İşbirliği Protokolu imzalayarak BATSO ve Erbil TSO`yu Kardeş Oda yaptılar.

BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, \"Ziyaretimizin kapsamında gezimizin amacı Irak Kürdistan Bölgesi ile Bölgemiz arası ticaret ve işbirliğini geliştirmek, DİKA`nın ve ilimizin Irak`taki pazar payını arttırmak amacıyla diplomatik ilişkileri geliştirmektir. Bu amaçla Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerimizin diplomatik ve ekonomik temsilcileri olarak işadamlarımız ile birlikte ziyaret gerçekleştirerek bölgedeki yeni fırsatlar hakkında bilgi edinip bölgemizdeki fırsatları ve gelişmeleri ilgili makamlara aktarmayı hedefliyoruz\" dedi.

Bundan sonra bölgeye daha sık ziyaretler gerçekleştireceklerini söyleyen Nasıroğlu, \"Bölge yöneticileri bize çok yakın ilgi ve misafirperverlik göstermişlerdir. Erbil TSO ile yaptığımız işbirliği ve kardeş oda protokolünün ilimize ve işadamlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Erbil, Duhok ve Süleymaniye yöneticilerinin bize gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum\" ifadelerini kullandı. (Mehmet Mikyas - İLKHA)