• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
El-Kaide Operasyonunda 4 Tutuklama Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- 7 Haziran Salı günü Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından El Kaide propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 zanlı, emniyet sorgularının ardından Adana Adliye`sine sevk edildi.

Savcı, yaptığı inceleme ve sorgunun ardından 3 kişiyi serbest bırakırken 5 zanlıyı ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Saat 18.00`a kadar süren mahkemenin ardından 1 kişi daha serbest kalırken F. O, H.Ç, F. K. ve B. Y isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan; yakalama ve tutuklama kararlarının mesnetsiz gerekçelerle alındığını savunan zanlıların avukatları; gözaltına alınan şahısların evlerinde yapılan aramalarda hiçbir suç unsuruna rastlanılmadığını, yasal içerikli CD, kitap ile telefon ve Bilgisayar hardisklerinin örgütsel doküman nitelemesiyle el konulduğunu belirttiler.

Telefon dinlemelerinde cihad bölgelerinden bahsedilmesinin polis tarafından gözaltı gerekçesi olmak için yeterli görüldüğüne dikkat çeken avukatlar, şu ilginç notları paylaştılar:

Müvekkillerimizden birinin diğeri ile telefonda yaptığı konuşmada; "bize gel, çay içelim"demesi dinlemelere takılmış, emniyet ve savcılık müvekkillerimize "bize gel, çay içelim"şeklindeki konuşmanız ne anlama geliyor.? diye sormuştur.

Ayrıca zanlılar arasında bulunan ve Suriye sınırında ticaretle uğraşan müvekkillerinden birinin, sınırda satın aldığı 10 bin adet şırdanı, Adana`da satması ve bu şırdanlardan 2 bin âdetinin bozuk olduğu yönünde telefonda geçen konuşması, emniyet sorgusunda sorulmuş. "Şırdan nedir? Silah mıdır? Bu 10 bin adet şırdanı ne yaptın? 2 bin adet silah bozuk mu demek istedin" şeklinde sorular sormuşlar."şeklinde trajı komik beyanatları oldu, yakalama ve tutuklamaların hukuksuzluğuna dikkat çektiler.
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir