• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Mavi Marmara siyonist katili teşhir etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Yaman /DOĞRUHABER

Mavi Marmara katliamının üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen acısı hala tazeliğini koruyor. İşgalci barbar çetenin vahşi saldırısı ile 10 Müslüman şehit olurken, yüzlerce kişi de yaralandı. Katliamın yıldönümünde konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Mavi Marmara gazilerinden Fikri Karavil, Mavi Marmara Gemisinin emperyalist akımların önüne geçmek amacıyla başlatılmış bir insanlık mücadelesi olduğunu belirttiler.

“MAVİ MARMARA BİR İNSANLIK MÜCADELESİYDİ”

Mavi Marmara Gemisi'nin Filistin'in kurtuluşu için yola çıktığını hatırlatan Fikri Karavil, "Mavi Marmara Gemisi, emperyalist akımların önüne geçmek amacıyla başlatılmış bir insanlık mücadelesiydi. Mavi Marmara Gemisi Filistin'in kurtuluşu için yola çıkmıştı. Şu anda bütün İslam coğrafyasında Mavi Marmaralara ihtiyaç vardır. Oradaki Müslümanların feryadına figanına kulak verecek bir mücadele hareketi, bir mücadele aşkı ile dolu olan Mavi Marmara gemilerine ihtiyaç vardır." dedi.

“İŞGALCİNİN YAPTIKLARINDAN ZİYADE İSLAM ÜMMETİNİN YAPTIKLARINA BAKMAK LAZIM”

İslam ümmetinin Filistinlerinin sayısının çoğaldığına dikkat çeken Karavil, sözlerine şöyle devam etti: "işgal çetesi, kendi kendine bir yol haritası çizmiştir. Kim ne derse desin kendi emellerine ulaşmak adına katliamlar da yapacak, ambargolar da uygulayacak, elinden gelen bütün imkânları seferber edecek. Burada işgalcinin yaptıklarından ziyade İslam ümmetinin yaptıklarına bakmak lazım. Müslümanların gözünde Filistin önemli bir yer ama bugün Filistinlerimiz çoğalmış. Myanmar, Afganistan, Mısır, Keşmir, Libya, işte yanı başımızda Irak ve Suriye, bütün her tarafı Filistin haline getirmişler, topraklarımızı istila etme çabaları var. İsrail'e söylenecek çok şey yok aslında. Kendi barbarlıklarıyla, kendi idollerine ulaşabilmenin mücadelesini veriyorlar. Biz Müslümanlar olarak ne yapıyoruz? Artık ne zaman uyanacağız?"

Katliamın üzerinden 10 yıl geçtiğini hatırlatan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Mavi Marmara 10 yıl oldu bu süre boyunca İsrail hep tedirgin oldu. Şimdi Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de ve Suriye'de 'Menfaatlerimiz örtüşüyor.' diyor. İsrail hiçbir zaman verdiği sözü tutmaz. Batı Şeria'nın yüzde 30'unu işgal etme kararı aldılar. Batı Şeria'dan Müslümanları çıkaracaklar." diye konuştu.

“KUDÜS'ÜN FETHEDİLDİĞİ DÖNEMLERE YAKLAŞTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir" sözünü anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti: "Diğer siyasiler de bunu dedi. Bütün partiler 'Kudüs' diyor. israil, Türkiye'yi Allah'ın izniyle kaybetti. Çok büyük müjdeler var. Türkiye'de sadece sivil toplum Kudüs'ü konuşuyordu. Şimdi yöneticiler, halk Kudüs'ü konuşuyor. Şimdi başka bir boyuta taşındı mesele. Türkiye bu zaman içinde daha da güçlendi. Bölgenin gücü oldu. Hem ekonomik hem sosyal hem de askeri iş birlikleri oluşmaya başladı. Arap halkıyla Türk halkı, Arap halkıyla Orta Asya halkları beraber olmaya başladı. Kudüs'ün fethedildiği dönemlere yaklaştık."

“UZUN YILLARDIR KATLİAM YAPAN GABİ ASHKENAZİ'Yİ BAKAN YAPTILAR”

İşgal çetesinin Batı Şeria ve Gazze'ye saldırmaya hazırlandığını yineleyen Yıldırım, "Uzun yıllardır katliam yapan Gabi Ashkenazi'yi bakan yaptılar. Uyumak yok. Uyursanız kaybedersiniz. Teyakkuz halinde olmalıyız. İsrail her saldırıda dünyayı yokluyor. Türkiye ise her saldırıda meydana indi. İsrail de bu saldırılardan vazgeçmek zorunda kaldı. Mavi Marmara'dan önce Gazze'ye 80 kalem yardım vardı Mavi Marmara'yla 4 bine çıktı." ifadelerini kullandı.

“ORADA KÜRESEL EMPERYALİZMİN BİR İLERİ KARAKOLU VAR”

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise "Mağdur, mazlum varsa bunun rengine, diline, dinine, şekline, mezhebine bakılmaması lazım. Orada küresel emperyalizmin bir ileri karakolu var. Gestapo düzeni var. Arsızlaşmış devlet görünümlü bir yapı var. Mavi Marmara aslında tahammül, göstermeyenlerin insani duruşuydu. Nasıl ki Doğu Türkistan'a, Keşmir'e, Arakan'a duyarlıysak Filistin'e de duyarlıyız. Temel hak ve hürriyetlerini kullanamayan bir devlet ve toplum var. BM'nin yapamadığını İHH ve gönüllüler yaptı. Bu açıdan Mavi Marmara çok önemlidir. Mavi Marmara yeni nesle anlatılmalı. Türkiye'de 15 Temmuzla vatanın ve bayrağın kıymeti anlaşıldı. İşte Mavi Marmara da bu açıdan Filistin konusunda bilincin oluşmasına ve okumalar yapılmasına vesile olmuştur." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir