• DOLAR 32.338
  • EURO 35.215
  • ALTIN 2246.737
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kültüründen habersiz bir neslin hayata tutunması mümkün değildir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Okçular Vakfı Fetih Kupası ödül törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, Türkiye ile birlikte tüm dünyayı etkileyen Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle buruk bir Ramazan ve bayram geçirdiklerini belirterek İstanbul'un fethini daha mütevazı etkinliklerle idrak etmeye çalıştıklarını vurguladı.

Erdoğan, “Spor alanında hırsın, bencilliğin, maddiyatın, haksız rekabetin arttığı bir dönemde gençlerimizin yeni bir spor ahlakı ile ahlaklanmasını istiyoruz. Evlatlarımızı okçuluğa, biniciliğe, atıcılığa yönlendirirken, aynı zamanda onları kendi kültürel kodlarımızla da tanıştırıyoruz. Devlet olarak ana önceliğimiz, kendini bilen, tarihini, medeniyetini bilen, öz güveni yüksek, ahlaklı, erdemli ve sağlıklı gençler yetiştirmektir. Maziden atiye kurulan birer köprü olarak görmüş olduğumuz tüm ata sporlarımızı teşvik ediyor, önemli destekler veriyoruz.” dedi.

Ata sporlarından okçuluk ve atıcılığın salgına karşı en az riskli sporlar arasında yer aldığını dile getiren Erdoğan, “8’nci Fetih Kupası ise, salgın sonrasında yapılan ilk spor müsabakası özelliği taşıyor. Ülkemizle beraber dünyayla da ilgiyle takip edilen bu etkinliğin yeni dönemin müjdecisi olmasını temenni ediyorum. Ok ile yay devlet idaresinde hakimiyet nişanesi olarak sembolik değere sahiptir. Ok gönderilen kişinin gönderenden emin olması anlamına gelir. Ecdat için okçuluk sosyal ve beşerî hayatı tanzim eden değerler manzumesidir. Bunun için Okmeydanı'na abdestsiz ve sarhoş girilmesi yasaklanmıştır. Çocukluk yıllarımın, gençlik yıllarımın hemen hemen tamamı şu anda bulunduğunuz mekânda geçmiştir. Bu mekânı gerçekten gençlik yıllarımda çok önemli hatıraları var.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir