• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
RUSYA SURİYE’YE VALİ Mİ ATADI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Şam Büyükelçisi Aleksandr Yefimov'u Suriye ile ilişkilerin geliştirilmesi için özel temsilcisi olarak atadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Şam Büyükelçisi Aleksandr Yefimov'u özel temsilcisi olarak atadığına dair ilgili kararnamesi, hukuki bilgiler resmi internet portalında yayınlandı.

Belgede, “Rusya Federasyonu’nun Olağanüstü ve Tam Yetkili Şam Büyükelçisi Yefimov Aleksandr Vladimiroviç’in Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın Suriye Arap Cumhuriyeti ile ilişkilerin geliştirilmesi özel temsilcisi olarak atanması” ifadeleri yer aldı.

Karar, imzalandığı 25 Mayıs’tan itibaren yürürlüğe girdi.

Atılan bu adım ‘Çar’ın burada ‘daimi gölgesi’ olduğu ve Rusya’nın 2015 yılında başlayan askeri operasyonlarına dayanan müdahalesinin ikinci aşamasının başladığı anlamına geliyor. Aynı şekilde Şam ve Tahran'daki müttefiklere, Washington'daki ‘muhaliflere’ ve Tel Aviv'deki ‘dostlara’ gönderilen siyasi ve ekonomik açıdan yeniden yapılanma aşamasına geçiş sinyali demek oluyor.

Putin'in Yefimov’u büyükelçi olarak atama kararnamesi, ABD eski Başkanı George W. Bush'un 2003 yılında ABD’nin Irak’ı işgalinin ardından Büyükelçi Paul Bremer'i Irak'a ‘sivil vali’ olarak atama kararı ile aynı yönde olmasa da, atamanın Irak ve Suriye deneyimleri ile ABD ve Rusya modelleri arasındaki büyük farkla birlikte çeliştiği de söylenemez.

Bu haberler de ilginizi çekebilir