• DOLAR 32.345
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2240.766
  • ...
Virüs düğün masraflarını azaltmak için fırsat: EVLİLİK ÖTELENMESİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle aylardır hayat durma noktasına geldi. Bu süreçten yeni evlenecekler de payını aldı. Evlilikler ertelendi. Akrabalar davet edilemez, düğünler yapılamaz hale geldi. Bu durum masrafların daha da düşmesine neden olacakken evliliklerin ertelenmesi evlenecek çiftleri sıkıntıya sokuyor. Sürecin uzamasıyla aileler arasında farklı sorunların meydana gelmesine neden oluyor. Bu konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, virüsün düğün masraflarını azaltmak için bir fırsat olduğunu, evliliklerin ertelenmemesi gerektiğini belirtiyor.

"DÜĞÜN SALONLARI 11 TEMMUZ'DAN SONRA AÇILIR"

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Profesör Dr. Seçil Özkan, her şey yolunda gider ve tedbirlere uyulursa 11 Temmuz'dan sonra düğün gibi toplu organizasyonların yapılabileceğini söyledi. Özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Özkan, Türkiye'deki normalleşme adımlarıyla ilgili merak edilen sorulara yanıtladı. Evlenecek çiftlerin merakla beklediği "Düğün sezonu ne zaman açılacak?" soruna yanıt veren Özkan, "Normalleşme takviminin 8. haftası yani 11 Temmuz'dan sonra da bu tür toplu düğün organizasyonları yapılabilir. Bunlar yapılırken de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uyulmalı. Ancak bu söylemlerimin hepsi rakamlara bağlı." dedi.

"SÖYLEDİĞİM HER ŞEY SALGININ SEYRİYLE İLGİLİ"

Bilim Kurulu Üyesi Profesör Dr. Seçil Özkan, "Bilim Kurulu'nda temel olarak şunu konuştuk. Bilimsel yayınlara dayalı olarak ilk normalleşme adımlarının ardından adım adım neler açılabilir onu konuştuk. Ancak bu söyleyeceklerim salgın seyrinin aşağı yönlü hareketiyle mümkün. Her şey yolunda gider ve salgın eğrisi aşağı yönlü giderse normalleşme takviminin başladığı tarihten itibaren ilk 4 hafta sonunda 50 kişilik organizasyonlar yapılabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir