• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Diyarbakır`dan Suriye`ye yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkına daha fazla yardım gönderebilmek için kurulan `Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi` kahvaltılı basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada Suriye`de yaşanan insanlık dramına vurgu yapıldı.

 

Kısaca Diyarbakır Suriye Kardeşlik Girişimi`nden söz eden Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, bu girişimin Diyarbakır`daki STK`lar tarafından oluştuğunu belirterek amaçlarının, insani yardım anlamında ilaç, un, battaniye, giyim, temizlik malzemeleri ve çocuk maması gibi temel ihtiyaç maddelerinin temin edilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

 

Geç kalınmış bir organizasyon olmakla beraber hassaten Diyarbakır`da böyle bir oluşumun kurulmasının çok önemli olduğunu belirten Ergin, \"Temennimiz bu kardeşlerimizin dramlarının uzun sürmemesidir\" ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasını okuyan Özgür-Der Suriye`ye yardım Girişimi Koordinatörü Hasip Yokuş, Suriye`de insanlık dramı yaşandığını vurgulayarak, bizim bugün bu mazlumların yanında olduğumuzu belirtmek ve aynı zamanda tüm topluma sesimizi duyurmak istiyoruz\" dedi.

 

Antep ile Halep arasında bir fark olmadığını belirten Yokuş, \"Emperyalist güçler çerçevesinde çizilen, hem zihin hem de gönül dünyamızda hiçbir karşılığı olmayan suni sınırlarla birbirimizden ayrılmış olsak da bu insanlar bizim kardeşlerimizdir. Zira Antep ile Halep`in, Akçakale ile Telabyad`ın, Ceylanpınar ile Ra`s-ülayn`ın, Nusaybin ile Kamışlı`nın farkı ne ise bizlerle Suriye halkının da farkı odur\" ifadelerini kullandı.

 

Yokuş, bu girişimi oluşturan sivil toplum kuruluşları olarak, zulüm kimden gelirse gelsin zulmün karşısında mazlumun yanında yer almanın İslami ve insani bir vecibe olduğuna inandıklarını söyledi.

 

Yokuş son olarak, \"Çağrımız; insani ve İslami duyarlılığını yitirmemiş, insanlık için, adalet için, özgürlük için, kardeşlik için bir iddiası, bir sözü olan tüm insanlaradır\" dedi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir