• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşlar mezarlık ziyaretini bugün yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bilim Kurulu tavsiyeleri çerçevesinde ve yapılan Kabine Toplantısı sonrası geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 salgınına karşı tedbir amaçlı, Ramazan Bayramı arefe günü ve bayram süresince 81 ilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ilan etmiş bunun üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile konu ile alakalı genelge yayınlamıştı.

Bayram arafesinde ve bayram süresince evlerden çıkamayacak vatandaşlar ise bu gece başlayacak sokağa çıkma yasağından önce Ağrı'daki mezarlıklarda yakınlarının kabrini ziyaret ettiler.

Sabah saatlerinde Küpkıran Mahallesi'nde bulunan Ağrı Şehir Mezarlığına gelen vatandaşlar yakınlarının kabirlerini sulayıp, kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okudular.

Kimisi babasını, kimisi annesini, kimisi ise evladını yattığı yerden ziyaret etmek için sabahın ilk ışıkları ile soluğu kabir başlarında aldı.

Babası ve kız kardeşinin kabrini ziyarete geldiğini söyleyen vatandaşlardan İhsan Akbaş, "Babam ile kız kardeşimin mezarını ziyarete geldim, bayram ziyaretini erkene aldık. Biliyorsunuz Cronavirus salgını nedeni ile Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı söz konusu, her bayram gelip yaptığımız ziyareti bu bayram yapamayacağımızdan dolayı bugün geldim ziyaret yaptım. Gördüğünüz gibi saat erken olmasına rağmen vatandaşlar yoğun bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar." dedi.

Bir diğer vatandaş Nesih Altay ise, "Her bayram yaptığımız ziyareti erkene adlık bu yıl, çünkü yasak var. Kabristanda annem, oğlum yatıyor onları ziyarete geldim." ifadelerini kullandı.

Her Cuma günü ve bayramlarda muhakkak kabir ziyaretini gerçekleştirdiklerini söyleyen Hasan Paliğan, "Yarın sokağa çıkma yasağı var, dışarı çıkamayız o yüzden bugün gelip yakınlarımızın kabirlerini ziyaret ettik. Bütün Cuma günleri ve tüm bayramlarda gelip ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz aksatmadan." şeklinde konuştu. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir