• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
​Midyatlılar: Kudüs Müslümanların hürriyeti demektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Her yıl Ramazan ayının son haftasına denk gelen cuma günü, İslam coğrafyasında idrak edilen "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla duygularını paylaşan Midyatlılar, siyonist işgal rejiminin yaptığı zulme dikkat çekilerek mazlum Filistin halkının yanında olunduğu mesajı verdiler.

Dünya Kudüs Günü ile ilgili duygularını paylaşan esnaf Abdulkadir Arbağ, “Dünya Kudüs Günü Müslümanların hürriyeti, esaretten kurtulması demektir. Kudüs başlı başına sadece bir mekân bir şehir ya da ülke değildir. Yani İslam âleminin tümünün ve hatta Hıristiyanları da ilgilendiren bir yerdir. Ve bugün esaret altındadır. Müslümanlar gün be gün daha çok zulüm altına girmektedir. Yani buna yönelik Müslümanların tek vücut olarak, özellikle fiili bir direnişte bulunmaları gerektiğine inanıyorum. Çünkü şu ana kadar yürüyüş, konuşmalar her şey yapılıyor ama bunlar bir fayda sağlamamaktadır. Bunlar olmasın demiyoruz ama protestoların yanında fiili olarak da bir şeylerin yapılması gerekir. Özellik devlet büyüklerimiz, Müslümanım diyen devlet Başkanlarının bu konuda ellerini taşın altına koymaları gerekir. ” dedi.

“Kudüs deyince içimiz yanıyor, çok acıyoruz”

Vatandaşlardan Hacı Zübeyir Aktürk, “Dünya Kudüs Günü… Kudüs deyince içimiz yanıyor, çok acıyoruz yani. Elimizden bir şey gelmiyor ama hiç olmasa bunları ona reva görenlerden nefret etmemiz gerekir. Başka şeye gücümüz yetmiyor. Duaya gücümüz yetiyor. Bu zalimlere ve münafıklara da bedduaya.” şeklinde konuştu.

“Yapılan zulümleri içimize sindiremiyoruz”

Esnaf Mehmet Sabri Arık ise “Kudüs için üzülüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Manevi olarak biz destek veriyoruz. Ama öbür türlü devlet bu işi yapmalı. Yapılan zulümleri içimize sindiremiyoruz ama yapacak bir şey yok.”dedi.

“Kudüs Günü bizim için çok önemli”

Vatandaşlardan Abdullah Olgaç, Kudüs Günü bizim için çok önemli.  Bir araya gelip bu günü kutlamak istiyoruz.  Allah’tan dileğimiz bu hastalığın kalkması ve tekrar Kudüs gününü kutlayalım, hep beraber tekrar mitingler yapalım. Kardeşçe bir araya gelelim.”diye konuştu. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir